Els responsables dels Lusitans amenacen de donar de baixa el club

Han enviat a gent de l’entorn del futbol un wattsapp firmat suposadament per David Bosa, secretari de l’entitat, on s’assegura que es retira l’equip de la competició arran d’una sanció de la FIFA de tres anys sense poder fitxar

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

La situació al si de l’FC Lusitans es torna a embolicar. El club, un dels clàssics del futbol andorrà, fa temps que travessa aigües tèrboles, amb nombrosos deutes i resolucions judicials en contra embargaments inclosos. Ara, un nou element remou encara més els problemes. Responsables del club haurien amenaçat de la possibilitat de retirar de la competició el primer equip, actualment a la segona divisió. Ho haurien fet enviant un wattsapp que aquest dissabte ha circulat en entorns propers al món d’aquest esport i on afirmarien que l’entitat hauria estat sancionada per la FIFA amb tres anys sense poder fitxar. Davant aquesta situació, assegura el missatge, s’hauria decidit donar de baixar el conjunt i alliberar tots els jugadors.

El missatge de wattsapp està signat per David que, tot apunta, seria el secretari del club, David Bosa. En ell explica que aquesta setmana s’han assabentat del suposat càstig de l’organisme internacional, tot i que ja feia temps que aquest seria ja una realitat. “La FIFA ha decidit sancionar el club a tres temporades sense dret a fitxar jugadors”, afirma el text, per després assegurar que es tracta d’un fet que “el president Antonio [es refereix a Antonio da Silva, històric dirigent del club ara president honorífic] sabia des de mitjans de desembre i nosaltres hem vingut a saber el dia d’ahir”. En aquest punt es carrega contra Antonio da Silva, president honorífic de l'entitat. 

El missatge segueix explicant que, un cop assabentats d’aquesta situació, han decidit no continuar amb el club, ja que “un cop més, les notícies van esquitxant a poc a poc i, com sempre, sense cap avís del seu president”. Per això, “vista l’oportunitat d’alguns jugadors i la falta d’efectius, s’ha decidit alliberar tota la plantilla i donar de baixa el club”. El text també aprofita per “agrair” els futbolistes “la dedicació, la voluntat de salvar el nom del Lusitans a la lliga andorrana” a la vegada que ha lamentat que “quan es juga a contracorrent” i “quan la mateixa cúpula del club no suma per solucionar els molts problemes que té, és millor desfer el construït amb l’esperança que neixin projectes més viables de cara al futur”.

Que el missatge circula és una realitat. Ara bé, no tant a l’entorn del mateix club sinó més d’altres entitats o fins i tot de la federació. Fonts de l’ens, de fet, admeten que la possible retirada de la competició i una conseqüent desaparició seria una possibilitat real, tot i avisar que, oficialment, encara no tenen cap confirmació. Tampoc la tenen els futbolistes del club. Consultats des d’Altaveu, alguns d’ells han afirmat no tenir cap constància ni del missatge ni d’una suposada retirada i asseguren que aquest vespre tenen previst estar a la Borda Mateu, on el Lusitans ha de disputar un duel ajornat de Lliga contra l’Immobiliària CISA La Massana.  

Els jugadors asseguren que aquest vespre aniran al partit ajornat que s'ha de disputar a la Borda Mateu

Contactat per Altaveu, el secretari del club, David Bosa, no ha volgut donar detalls sobre la situació. Ni tan sols ha volgut confirmar que el missatge de wattsapp sigui seu, tot i que sí que ha volgut remarcar que “és privat”. Preguntat directament per una possible retirada de la competició, ha apuntat que “aquesta nit hi ha partit” i que “qui vagi ho podrà comprovar”. Bosa ocupa el càrrec des de mitjans de l'any passat, quan juntament amb Nelson Ferreira, com a president, van agafar les regnes del club. Tot apunta que hi hauria un enfrontament important amb Antonio da Silva, històric president de l'entitat, des de llavors en funcions honorífiques.

El que si és cert és que el Lusitans fa temps que viu una situació complicada, amb diferents plets judicials molts dels quals han acabat en condemna i amb posterior embargament decretat pel saig. Tot i això, fonts consultades sí que han posat en relleu que en les darreres setmanes, com la resta de clubs que l’any passat estaven a la màxima categoria, l’entitat hauria d’haver rebut una injecció econòmica de 65.000 euros, corresponents a la contribució que fa la FAF per la participació en la Lliga Multisegur.

L’FC Lusitans va ser fundat l’any 1999 per un grup de residents portuguesos. Al llarg dels seus vint anys de trajectòria, acumula tres títols de lliga –un de Segona i dos de Primera-, una Copa Constitució i dues Supercopes. La temporada passada, però, va perdre la màxima categoria i, aquesta, intentava el retorn. De fet, se situava en tercera posició de la Lliga Unida després de deu jornades disputades.

Etiquetes

Comentaris

Trending