El tall de la C-14 provoca cues de més de dotze quilòmetres en l’operació tornada del pont

Prop d’un centenar de persones han bloquejat la carretera durant dues hores, fet que ha provocat retencions entre la presa d’Oliana i Coll de Nargó, per reclamar una solució educativa per a una nena de nou anys afectada per una malaltia minoritària

Els concentrats tallant la carretera.
Els concentrats tallant la carretera. M.M.

Com s’esperava, el tall de la C-14 per reivindicar una solució educativa per a la Maria, una nena de 9 anys que pateix una malaltia minoritària, està generant importants complicacions de trànsit a la zona. Els problemes, a més, arriben en un dels moments àlgids de l’operació retorn del pont de la Puríssima. Les retencions superen els dotze quilòmetres, entre la presa d'Oliana i Coll de Nargó.

El tall estava previst entre les quatre i les sis de la tarda. El grup de manifestants s’han situat a l’altura de la presa d’Oliana. La família de la Maria, que pateix una malaltia minoritària que ni tan sols té nom -simplement se la coneix com la síndrome 9p i es calcula que només afecta entre 100 i 150 persones a tot el món- reclamen que s’ofereix a la menor una escola d’educació especialitzada on pugui estar interna tota la setmana.

La Maria, la nena per al qual es fa la manifestació i el tall de carretera.

Relacionat

“És l’últim recurs per fer visible la vulneració de drets i que se’ns escolti”

Al Pirineu, lamenten, no existeix cap centre d’aquest tipus. I denuncien que la Generalitat només els ofereix l’opció d’anar al col·legi d’Oliana, on consideren que no hi ha prou recursos per atendre la menor. Asseguren que el tall de carretera és l’única alternativa que han tingut per cridar l’atenció i forçar a l’administració a trobar una solució al cas.

I, per ara, està clar que han aconseguit una afectació important. El tall, en el qual han participat prop d’un centenar de persones, ha provocat important cues de vehicles que, justament, baixaven del Pirineu, sobretot del Principat, per tornar als seus punts d’origen. La retenció afecta ara mateix tot el tram de túnels del pantà d’Oliana, fins a l’encreuament amb Coll de Nargó. Per tant, més de dotze quilòmetres de cua. La previsió és aixecar l’acció cap a les sis de la tarda.

WhatsApp Image 2021 12 08 at 17.27.20(1)
El tall ha bloquejat un bon nombre de cotxes que tornaven del Pirineu.

Comentaris (1)

Trending