Neix una plataforma perquè “el ferrocarril arribi a Andorra”

AndRail no adopta cap solució tècnica específica però sí creu “fermament” que el tren “és el mitjà de transport més adequat per a respondre a les necessitats de mobilitat del país”

El logotip que ha triat la plataforma.
El logotip que ha triat la plataforma. ANDRAIL

Acaba de néixer AndRail. Una “plataforma que hem arrencat un grup de persones que ens coneixem per haver-nos interessat i impulsat iniciatives i projectes en l'àmbit de que el ferrocarril arribi a Andorra”. Aquesta és l’essència, “simple”, de la iniciativa, del projecte. Que el tren arribi al Principat perquè “creiem fermament que és el mitjà de transport més adequat per a respondre a les necessitats de mobilitat del país, tant per béns com per persones”.

La plataforma s’acaba de constituir i ara està en una fase de comunicació, de difusió, segons que explica un dels seus portaveus, el matemàtic Sebastià Mijares. Ell és l’autor d’un treball, d’un projecte concret d’enllaç ferroviari per a Andorra. Però deixa clar que AndRail com a tal no es bolca en cap solució tècnica específica per fer realitat l’objectiu. La plataforma impulsa la necessitat que el tren arribi al Principat. A partir d’aquí, les alternatives caldrà estudiar-les.

“El projecte és simple: volem que el ferrocarril arribi a Andorra, i treballarem en impulsar campanyes, comunicació, i difusió amb l'objectiu de que aquesta sigui la solució de desenclavament prioritària a ulls de la societat, agents econòmics, i institucions d’Andorra i del nostre entorn immediat”

Les persones que s’han unit en el col·lectiu que tot just ara surt a la llum pública, especialment a través de les xarxes socials, ho va fer “veient que teníem objectius en comú”. Per tant, “vam decidir ajuntar-nos sota un mateix paraigües. La plataforma és jove, en quant a que tot just acaba d'arrencar aquest mes de desembre, però estem creant una comunitat amb moltes ganes de seguir endavant i molt implicada en la millora de la mobilitat i la sostenibilitat”.

Mijares, com a portaveu, explica que “el projecte és simple: volem que el ferrocarril arribi a Andorra, i treballarem en impulsar campanyes, comunicació, i difusió amb l'objectiu de que aquesta sigui la solució de desenclavament prioritària a ulls de la societat, agents econòmics, i institucions d’Andorra i del nostre entorn immediat. Creiem fermament que és el mitjà de transport més adequat per a respondre a les necessitats de mobilitat del país, tant per béns com per persones, així com la més sostenible en el futur, tenint en ment els objectius de l'Agenda 2030”.

Hores d’ara AndRail s’articula com una “plataforma social: volem ser un grup de referència en aquesta aposta de mobilitat, per exemple en debat del desenclavament que tenim a Andorra. Volem servir tant d'interlocutor en aquest àmbit de cara al nivell institucional, com d'espai de debat a nivell social”. La feina que està fent ara la plataforma està “centrada en comunicació i en col·laboració amb d'altres entitats amb interès en el ferrocarril (perspectiva de sostenibilitat, economia, o de mobilitat, per exemple)”.

Més concretament encara, “estem treballant en la difusió del nostre projecte de plataforma així com del propi ferrocarril, i estem preparant un conjunt de projectes en diferents direccions per a empènyer endavant el tren com a objectiu de futur per al país. D'aquests darrers es publicaran poc a poc a mesura que es materialitzin”. Sense pressa, perquè tampoc no hi ha un calendari establert hores d’ara, però sense pausa.

Comentaris (13)

Trending