Tranquil·litat al parc natural de Sorteny per la presència esporàdica de l’os

L’òrgan rector de l’espai ordinenc recorda que la freqüentació del pas dels plantígrads és “molt feble” i que en les zones on s’ha observat “hi ha pocs visitants”

Visitants i bestiar de renda a tocar l'estany de l'Estanyó, a la vall de Sorteny.
Visitants i bestiar de renda a tocar l'estany de l'Estanyó, a la vall de Sorteny. Toni Solanelles

Els responsables del parc natural de Sorteny, tot i incloure els paratges on per primer cop en vuitanta anys es van poder captar imatges d’un os en llibertat, estan del tot tranquils per la presència del plantígrad, que “és molt feble” i allunyada, per ara, d’on és més freqüent la presència humana.

Consultat l’òrgan rector del parc natural de Sorteny sobre la qüestió, des d’aquest ens de gestió de l’espai ordinenc s’exposa que quant a la “gestió de la fauna, i en particular de la fauna salvatge, tal com es precisa al Pla Rector del parc natural, és competència de Govern i en particular del departament de Patrimoni natural”. De fet, són els banders els que han estat fent tots els seguiment escaients des que es va constatar la presència de l’os en territori andorrà.

L'os en les imatges captades pel dispositiu dels banders.

Relacionat

L’‘os andorrà’ és un exemplar mascle, jove (d’entre quatre i cinc anys) i de moment no identificat

Més encara, segons la mateixa font, “la freqüència del pas de l’os a la zona de Sorteny és molt feble i la probabilitat de trobar-se un ós a la muntanya és molt baixa. A més, les zones on s’ha detectat el pas de l’ós (rastres) o on s’ha observat l’animal, són zones d’alta muntanya (medi alpí) i a més són zones on hi ha pocs visitants”. En conseqüència, afirmen els consultats, “podem dir que no és preocupant de cara al públic que visita el parc natural”.

Comentaris (3)

Trending