El risc d’incendis obliga a tancar les barbacoes dels berenadors del centre i sud del país

L’onada de calor dels darrers dies arriba aquest dissabte al seu punt àlgid i es demana precaució tan personal com a l’hora de fer activitats a la muntanya

Mapa amb l'avís groc per l'onada de calor.
Mapa amb l'avís groc per l'onada de calor.

L’onada de calor continua. De fet, arribarà aquest dissabte al pic. Toca, doncs, prendre precaucions tant a nivell personal com col·lectiu. En aquest cas, el comú d’Escaldes, igual que ja va fer divendres Sant Julià, ha anunciat la prohibició d’encendre foc als llocs de la parròquia adequats per fer barbacoes. I és que, com alerta Protecció Civil, el risc d’incendi és alt al centre i sud del país.

Des del servei de meteorologia, s’ha destacat que la jornada continuarà “sota el domini del sol i amb temperatures elevades”. Aquestes ja s’estan registrant des de les primeres hores del dia. De fet, es considera que serà el moment àlgid de l’onada de calor que aquesta setmana està afectant no només el Principat sinó tota la península ibèrica.

Per això, es manté l’avís groc i s’alerta que cal mantenir mesures de prudència. En l’àmbit personal, es recomana evitar l’activitat física a l’aire lliure i es remarca la importància d’hidratar-se de forma freqüent, així com de dur roba lleugera i gorra i posar-se crema solar. També es demana tenir especial cura dels infants i la gent gran.

Això se suma al risc elevat d’incendi. Els bombers alerten que la part centre i sud del país es troba en nivell 1. Des de Protecció Civil es recomana “extremar la prudència” a l’hora de fer activitats al medi natural. I és que cal tenir en compte que les precipitacions de les tempestes de la setmana “han estat insuficients” i això fa que el sòl estigui “molt sec i combustible”. De fet, presenta el que seria l’aspecte típic de mitjans d’agost.

Per això, els comuns concernits ja han pres decisions. Sant Julià ja va comunicar divendres el tancament de les barbacoes als berenadors de la parròquia. Resta prohibit encendre qualsevol foc. Aquest dissabte, la mesura també l’ha seguit Escaldes. I des d’Andorra la Vella, tot i que no hi ha comunicació a xarxes, a la web d’incendis sí que es pot comprovar que al de la Comella, tot i restar obert, també hi ha aquesta restricció.

Etiquetes

Comentaris

Trending