Només cent joves dels 1.350 que ho podien fer proposen un logo per a ‘Andorra, reserva de la biosfer

El Govern lliura els diplomes a les catorze propostes finalistes, de les quals en sortirà la vencedora, que podrà ser reinterpretada i perfilada per part de professionals del grafisme i el disseny

Els premiats amb els ministres a la porta de Govern.
Els premiats amb els ministres a la porta de Govern. SFGA

El concurs per a l’elaboració del logotip de la candidatura ‘Andorra, reserva de la biosfera’, sols ha aconseguit atraure l’interès de 102 dels 1.350 estudiants del segon cicle de segona ensenyança de tots els sistemes educatius del país als quals anava adreçada l’activitat. Aquest dilluns s’han atorgat els diplomes i premis als catorze autors de les propostes finalistes, d’entre les quals el 15 de setembre es comunicarà l’elegida.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, han lliurat els diplomes i premis als finalistes del concurs nacional per triar el logotip de la candidatura ‘Andorra, reserva de la biosfera’. En l’acte, que s’ha celebrat aquest dilluns a la tarda a l’Edifici Administratiu del Govern, també ha participat el secretari d’Estat de Diversificació Economia i Innovació, Marc Galabert.

De cada centre escolar participant ha sortit un premiat, que és aquella proposta que ha acumulat el major nombre de vots. En cas que el nombre de propostes en el mateix centre escolar hagi sigut superior a vint s’han premiat les dues propostes més votades d’aquella escola. El total de les propostes premiades passaran a la segona fase selectiva del concurs de selecció del logotip ‘Andorra, reserva de la biosfera’.

Paral·lelament, un comitè tècnic d’experts en disseny proposarà aquelles creacions tècnicament més interessants per tal d’elevar-les també a la segona fase, independentment d’haver estat, o no, premiades en la votació ciutadana. D’aquesta manera, han resultat guanyadors, en la fase inicial del concurs, 14 joves. Dels 14, 9 han guanyat pel vot popular i 5 han estat triats pel comitè tècnic.

Els guanyadors han estat, per part de l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp: Ada Domene, Màxim Vidal Evangelista i Alex Da Costa. Per part de l’Escola andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma, Màxim Pol, i per l’Escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino, Matias Grassi.

Del Col·legi Mare Janer, han guanyat Kilian Elses, Marc Sanchez i Alèxia Puig. Del Col·legi Sant Ermengol, Sara Obiols i Ona Oriols. A l’Escola Sagrada Família ha guanyat Anna Orobitg, David Adran i Laia Dijkstra. Finalment, per part del Lycée Comte de Foix ha guanyat Gerardo Vizmanos.

Finalment, en la fase final del concurs es triarà la proposta guanyadora. El 15 de setembre del 2021 es comunicarà el logotip guanyador, que se sotmetrà, si escau, a una reinterpretació i perfilat per part d’un professional del disseny i del grafisme.

Etiquetes

Comentaris

Trending