Medi Ambient admet que estava al cas de la competició d’esquí aquàtic a Tristaina

El ministeri va avisar els organitzadors de la prova que faria un seguiment de l’impacte de la prova que, amb tot, no necessitava d’autorització de Govern en no tractar-se ni d¡un llac ni d’una zona sensible amb fauna protegida

Un dels participants baixant cap a l'estany.
Un dels participants baixant cap a l'estany.

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia ha reconegut aquest dilluns que estava al corrent de la celebració de la competició d’esquí aquàtic a la zona de Creussans i Tristaina, a Ordino. I que va avisar als organitzadors de la prova que en faria un seguiment per comprovar quin impacte tenia l’activitat, organitzada per la firma Blue Banana. Amb tot, en no tractar-se d’un llac d’alta muntanya -l’aqüífer té sols la categoria de bassa- i no ser tampoc una zona sensible amb fauna protegida no calia autorització governamental.

En resposta a una demanda de l’Altaveu, fonts oficials del Govern han explicat que es va “tenir constància de la celebració de la competició d’esquí aquàtic a través de les xarxes socials dos dies abans de la seva celebració” i “vista la situació i de manera proactiva, el ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia es va posar en contacte amb els organitzadors. Des del ministeri se’ls va exposar que es faria un seguiment de l'activitat per part de banders, per controlar que no hi hagués cap afectació en l'activitat de pesca ni tampoc hi hagués una alteració de l'entorn natural ni l'abandonament de deixalles al lloc de la celebració”.

Imatge d'una de les gravacions del 'Lake Party'.

Relacionat

Participants en l’esquí aquàtic de Tristaina responen al comú que els seus tècnics n’estaven al cas

L’activitat, a Creussans, es va dur a terme el 17 de juny com una mena de final de temporada entre esquiadors i aventurers, i s’aprofitava un fil de neu que donava a l’estany per baixar esquiant i mirar de travessar l’aigua amb els esquís posats. No era la primera vegada que es duia a terme aquesta activitat. Era la tercera, com a mínim. “Aquest tipus d'activitat esportiva no necessita autorització de Govern, d'acord amb la normativa vigent i atès el número d’assistents”, han recordat les fonts oficials governamentals, que han afegit que, “a més, també cal tenir en compte que la bassa on es va celebrar l'activitat no és un llac o una zona sensible amb fauna protegida, per la qual si que la competència hauria recaigut en el ministeri de Medi Ambient”.

El cartell anunciador de la competició.

Relacionat

El comú assegura que en cap cas va autoritzar ‘l’esquí aquàtic’ a Tristaina

Participants en la competició van assegurar aquest cap de setmana, després de la polèmica que hi va haver especialment a través de les xarxes socials, que tenien l’aprovació dels tècnics del departament de Medi Ambient del comú. Amb tot, la corporació va assegurar que no tenia constància de la competició, la ‘Lake Party’, tot i que es va fer força difusió de la competició i, com s’ha dit, no era el primer cop que se celebrava.

Captura de pantalla 2023 06 24 a

Relacionat

Reserva de la Biofesta

Comentaris (12)

Trending