Participants en l’esquí aquàtic de Tristaina responen al comú que els seus tècnics n’estaven al cas

La ‘competició’ que es va dur a terme fa tot just vuit dies era la tercera edició, i mai abans s’havia originat cap rebombori

Imatge d'una de les gravacions del 'Lake Party'.
Imatge d'una de les gravacions del 'Lake Party'.

Participants en la prova d’esquí aquàtic que la firma de roba d’aventura Blue Banana va decidir muntar la setmana passada a la zona de Creussans asseguren que l’activitat tenia l’aval dels tècnics del servei de Medi Ambient del comú d’Ordino. Aquests joves esquiadors no entenen el rebombori que s’ha generat “perquè tres persones o quatre creuïn un llac amb els esquís posats” i també lamenten que la corporació liderada per Josep Àngel Mortés es desentengui de la qüestió.

Alguns dels participants consultats han assegurat que si alguna cosa té la firma organitzadora, més enllà de l’èxit dels seus dissenys en dessuadores, samarretes i altres, és el “seu escrupolós respecte al medi natural”. Els joves consideren que no hi ha cap mal amb la seva activitat, que era una mena de final de curs una vegada arribat del tot el final de temporada hivernal, ja arribada la calor i aprofitant els últims fils de neu que en aquest cas hi ha al tomb del circ de Tristaina.

Captura de pantalla 2023 06 24 a

Relacionat

Reserva de la Biofesta

Més sorpresos estan pel fet que s’hagi ara ha generat un rebombori amb aquesta activitat, filmada per totes bandes i amb 2.000 euros de premis, quan és la tercera vegada, el tercer any que es fa. A més, l’activitat ha estat profusament difosa en totes les ocasions i, per tant, el comú, consideren, ni es pot fer l’orni ni es pot desentendre d’una activitat que encara que sigui tàcitament tenia l’acord dels seus tècnics mediambientals.

El cartell anunciador de la competició.

Relacionat

El comú assegura que en cap cas va autoritzar ‘l’esquí aquàtic’ a Tristaina

Enguany la polèmica s’ha generat a través de les xarxes socials i s’hi ha anat adherint diversos ciutadans del país. L’activitat en qüestió es du a terme a Andorra perquè a diferència per exemple de Catalunya, on hi ha una regulació clara en relació a allò que es pot fer en els llacs d’alta muntanya i el que no es pot fer, al Principat hi ha un buit legal o, com a molt, la normativa és molt més laxa. De fet, és una de les qüestions que probablement la legislació en relació al patrimoni natural haurà de resoldre molt millor i, en conseqüència, el ministeri de Medi Ambient haurà d’actuar-hi.

Comentaris (14)

Trending