Les Jornades de l'Energia aposten per la solar i la xarxa de calor

L'objectiu de la trobada que s'ha inaugurat aquest divendres es crear sinergies entre experts i institucions i sensibilitzar la població

Comentaris

L'Auditori Claror durant una de les conferències de la jornada.
L'Auditori Claror durant una de les conferències de la jornada. COMU SANT JULIÀ DE LÒRIA

Les primeres Jornades de l’Energia i Ciutats Sostenibles s'han inaugurat aquest divendres a Sant Julià de Lòria. El director de FEDA, Albert Moles ha destacat que l'energia solar i la xarxa de calor són dues estratègies clau. En aquest sentit ha explicat que en els darrers quatre anys s'han fet més de 90 instal·lacions solars. Ha destacat les virtuts de la biomassa."És un tema també d'economia circular", ha afirmat.

La inauguració de l'acte ha anat a càrrec del cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral. Ha reiterat el posicionament de la parròquia com un referent de la sostenabilitat i espera que aquest mateix mes obtingui la certificació de destinació sostenible i ha sentenciat que "la política mediambiental del comú encara ha d'anar més enllà".

El director de FEDA, Albert Moles ha afirmat que la sostenibilitat i l'eficiència energètica són els pilars de l'estratègia de l'empresa mentre que la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sosteniblitat, Sílvia Calvó ha apuntat que "tots hem de sumar per la sostenibilitat" i que "els propers 10 anys seran decisius". Ha demanat el suport de totes les parròquies de cara a aconseguir l'eficiència energètica. Ha destacat que l'aposta per la transició energètica i la mobilitat sostenible no suposen "un cost, sinó una inversió" i aquest és mínima si es compara "amb els beneficis que aportarà".

L'objectiu del Govern es doblar la producció actual d'energia per al 2030 arribant al 30%. "Hem de multiplicar la nostra producció energètica per dos. És un objectiu que està a la llei de transició energètica i és un objectiu que ens hem marcat", segons Calvo. L'objectiu de les jornades es crear sinergies entre experts i institucions i sensibilitzar la població. "Cal conscienciar la societat en aquest canvi", ha conclòs la ministra.

 

Comentaris

Trending