La gestió de les importacions i exportacions d’animals i plantes es podrà fer en línia

Medi Ambient posa en marxa un nou aplicatiu que per poder-lo usar prèviament s’ha de disposar d’un certificat electrònic

Les floristeries podran agilitar algun dels seus tràmits.
Les floristeries podran agilitar algun dels seus tràmits. ARXIU

La gestió de les importacions i exportacions d’animals, siguin autòctons o no, i plantes, especialment les silvestres, es podran fer a partir d’ara en línia. El ministeri de Medi Ambient ha posat en marxa un aplicatiu que hauria de facilitar la tramitació administrativa. Per normal els darrers anys el ministeri ha resolt de mitjana unes 450 peticions. Per poder utilitzar el nou sistema els establiments o comerços han de disposar prèviament d’un certificat electrònic.

Medi Ambient i Sostenibilitat ha presentat, a través d’un webinar formatiu organitzat per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra, el nou aplicatiu en línia per realitzar els tràmits de sol·licituds relatives a la importació, exportació i reexportació dels exemplars o productes relatius a la fauna autòctona, no autòctona i la flora. La iniciativa de digitalització dels tràmits va en la línia iniciada pel Govern per avançar en aquesta matèria i permet complir una demanda de la Cambra de Comerç per tal d’agilitzar aquests tipus de tràmits per a les empreses i comerços andorrans.

Per la importació, exportació i reexportació d’alguns productes o exemplars d’espècies protegides o que estan incloses en els annexos del conveni de Washington relatiu al comerç internacional d’espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES) és necessària la sol·licitud d’un certificat emès pel Govern. La nova tramitació electrònica ha de permetre donar una resposta més ràpida a l’emissió dels certificats necessaris, evitant els tràmits presencials i els desplaçaments i reduint el consum de paper.

En els darrers 5 anys, el departament de Medi Ambient ha tramès una mitjana aproximada de 450 certificats per any, en la seva majoria per a importacions de productes d’origen animal. Per  utilitzar el nou sistema cal disposar del certificat electrònic que es pot sol·licitar al Servei de tràmits de Govern. Medi Ambient i la Cambra de Comerç posen a disposició dels usuaris, un manual explicatiu anomenat ‘Manual SEFANA’ en les seves pàgines webs.

Etiquetes

Comentaris

Trending