Els comuns ho tenen tot a punt per ajudar a reduir la despesa energètica

En la reunió que es farà els pròxims dies s'hauran d'acordar accions que poden fer per poder anar tots a una i reduir la despesa d'electricitat

El termòstat de l'administració general, comuns, parapúbliques haurà de marcar 26 graus mínim.
El termòstat de l'administració general, comuns, parapúbliques haurà de marcar 26 graus mínim.

Encara no s’ha publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), però, en els pròxims dies, les corporacions comunals i altres organismes tenen reunions amb l’executiu per conèixer amb més detall el decret d’estalvi energètic que es va aprovar el passat dimecres en Consell de Ministres. Tot i això, els comuns ja han començat a prendre nota per poder aplicar totes aquelles accions que poden dur a terme per reduir el consum.

Entre les mesures previstes hi ha la temperatura mínima de 26 graus a l'estiu i de 20 a l'hivern. Una situació que com ha confirmat els diferents cònsols "no suposarà gaire esforç en adaptar-se", tot i que sí la que més es notarà a les cases comunes. Un altre dels punts que potser costarà més és treure els dispositius individuals, tant de calefacció com ventiladors, i on caldrà "una tasca pedagògica" de conscienciació.

Sílvia Calvó explicant les mesures a aplicar.

Relacionat

Govern limita a 20 graus la temperatura màxima a l’administració durant l’hivern

En aquest sentit, hi ha administracions comunals que estan treballant per millorar l'eficiència. En aquest sentit, des d'Encamp, la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, ha assegurat que "ja estem treballant; hem canviat el sistema de calefacció per un d'aerotèrmia i estem substituint els llums perquè siguin de led".

Sigui quina sigui la situació en què es trobin els comuns, amb la reunió es podrà "concretar les accions" i així "anar tots a una, en una mateixa direcció". Primer serà l'administració central, les parapúbliques i les societats participades de forma majoritària per l'executiu; un primer pas "on hem de donar exemple" per poder estendre-ho a privats i a la resta de població", han assegurat.

Comentaris (9)

Trending