Lusitans, a un pas de quedar exclòs de la lliga Unida

L’equip no es va presentar el cap de setmana al duel davant el Ranger’s per manca d’efectius i una incompareixença més suposaria la seva sortida del campionat

Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

La situació de Lusitans, lluny de reconduir-se, encara empitjora més. L’equip, un dels clàssics del futbol andorrà, està a un pas de quedar exclòs de la Lliga Unida, la segona divisió. El cap de setmana passat, per manca de jugadors, ja no es va presentar al partit de lliga corresponent i aquest dimecres també ha faltat a la represa d’un duel que va quedar suspès en el seu dia. Una segona incompareixença suposaria la seva expulsió del campionat i, probablement, el darrer clau en el taüt de l’entitat que també acumula denúncies per impagament dels futbolistes de la darrera campanya.

El cap de setmana passat, l’equip havia de jugar al Camp d’Esports d’Ordino el partit de la jornada 15 de lliga contra el Restaurant Càmping Valira Ranger’s. El duel, però, no es va disputar perquè el Lusitans no disposava de prou jugadors. Per tant, es va confirmar la primera incompareixença, fet que, segons les fonts de la Federació consultades per Altaveu, suposa una sanció en forma de pèrdua de punts.

Una situació similar es va repetir aquest dimecres al vespre. Era el dia fixat per a la represa d’un duel corresponent a la jornada 11 contra l’Immobiliària CISA la Massana que, en el seu dia, ja es va suspendre, justament, per la manca d’efectius. El partit havia començat amb Lusitans jugant amb nou jugadors i, al minut 60, un d’ells va ser expulsat. Llavors, l’àrbitre va decidir parar. El resultat llavors era de 0-1 a favor dels massanencs.

Aquest dimecres, l'equip també es va presentar a la represa del duel davant l'Immobiliària CISA suspés ara fa unes setmanes

El comitè de competició va dictaminar posteriorment que l’encontre s’havia de finalitzar, potser esperant que quan es fes, Lusitans pogués acudir amb més jugadors i, per tant, fer ni que fos un 10 contra 11. No ha estat així. Dimecres, novament, l’equip no es va presentar per falta de jugadors.

En aquest cas, però, fonts federatives han informat que això no comptarà com a incompareixença perquè, de fet, el partit ja havia començat en el seu dia. Per tant, no suposaria la segona absència que, reglament en mà, comportaria l’exclusió de la Lliga Unida.

Ara bé, el risc es manté i, de fet, és molt gran. Qualsevol nova incompareixença sí que suposaria quedar fora de la competició i, cal recordar, l’equip compta ara mateix amb tot just quinze jugadors, sense la possibilitat de reforçar-se per la sanció de la FIFA que l’ha deixat sense poder fitxar durant tres períodes de mercats –el del gener, el de l’estiu i el del gener del 2021-.

El proper compromís de la Lliga Unida no arribarà fins d’aquí dos caps de setmana. El dia 8 de març, està previst el duel entre el Santa Coloma B i el Lusitans corresponent a la jornada 16 del campionat. Caldrà veure si, llavors, hi ha prou efectius per presentar-se i disputar l’encontre o, al contrari, es confirma la segona incompareixença que deixaria el club, almenys esportivament, tocat de mort.

Pablo González, a la dreta, amb Nico Medina, quan es va anunciar el seu fitxatge per Lusitans.

Relacionat

El saig embarga Lusitans per l’impagament de 12.000 euros a un exjugador
Da Silva, al mig, davant una paradeta promocional de Lusitans.

Relacionat

Lusitans assegura que no té diners “ni per pagar un advocat”
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Noves denúncies i condemnes a Lusitans per impagaments
Pablo González, a la dreta, amb Nico Medina, quan es va anunciar el seu fitxatge per Lusitans.

Relacionat

Una denúncia d’un sol jugador per un deute de 7.000 euros va provocar la sanció de la FIFA a Lusitans
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

La sanció de la FIFA a Lusitans el deixa sense poder fitxar fins a l’estiu del 2021
Jugadors dels Lusitans en un partit de la temporada passada.

Relacionat

Els responsables dels Lusitans amenacen de donar de baixa el club

Comentaris

Trending