L’USd’A alerta que “entrem en una recessió molt més bèstia de la que hem viscut”

Ubach lamenta que en plena crisi sanitària ja es noten els efectes socials i econòmics perquè “el Govern no va fer els deures quan tocava”

-
-
El primer secretari de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, alerta que ara “entre en una recessió molt més bèstia de la que hem viscut” amb el daltabaix financer global del 2008 agreujat a nivell local pel ‘cas BPA’ del 2015. El líder sindicalista reconeix que la situació derivada del coronavirus no era previsible, però que serà pitjor perquè “el Govern no va fer els deures quan tocava”.

El sindicalista ha afirmat que “quan encara no hem sortit de la crisi sanitària” -de fet, s’hi està en plena efervescència- ja es comença a notar “una crisi brutal econòmica i social”. En aquest sentit, “la capa social que més rebrà”, a parer de l’USd’A, serà els autònoms i els treballadors per compte propi. D’aquí que l’USd’A es mostri d’acord amb la patronal que l’Estat atorgui una prestació de 300 euros setmanals a fons perdut a aquests professionals. “Igual com no vam estar d’acord amb la demanda de la CEA de rebaixar els salaris de tots els treballadors fins al sou mínim, sí que donem suport a atorgar una ajuda directa als autònoms i els treballadors per compte propi”, ha afirmat Ubach. 

Dones de la neteja, petits professionals que treballen per ells, que fan hores aquí i allà… poden representar, segons Ubach, un veritable problema. O millor encara, poden tenir moltíssims problemes per una crisi que agafa a Andorra pitjor del que ho hauria hagut d’estar, segons el primer secretari de l’organització social, si “s’haguessin fet els deures quan tocava”. “S’havia d’haver fet un pla estratègic per refer-se de la crisi del 2008” i no es va fer. Mai no es van voler incrementar els salaris en els percentatges que els sindicats van demanar, i ara les economies domèstiques, segons Ubach, no tenen marge per a res.

 

Comentaris (7)

Trending