L’escola de Meritxell garanteix que Claverol mai va estar autoritzat a fer operacions financeres

El comú d’Andorra la Vella analitza els acords que al seu dia es van establir amb l’ara destituït president de la Fundació Privada Tutelar per si es va produir alguna anomalia

-
-
L’ara destituït president de la Fundació Privada Tutelar David Claverol no hauria tingut mai cap potestat ni comptable ni financera en relació amb l’escola especialitzada Nostra Senyora de Meritxell. Claverol va formar part durant molt anys part de la junta del patronat del centre. També va tenir vincles amb el comú d’Andorra la Vella i la corporació analitza si hi va haver alguna anomalia partint de la base que no hi ha cap acord ni res d’irregular.

David Claverol, que s’hauria suposadament apropiat uns 23.000 euros de la Fundació Tutelar, el que li ha valgut la destitució com a president i patró i una denúncia a la fiscalia, també va estar durant nou anys, en representació del bisbat d’Urgell, dins de l’òrgan de direcció del centre d’educació especial, ara reconvertit en fundació. Fonts oficials d’aquest organisme han assegurat aquest divendres que Claverol, mentre va ser membre de la junta del patronat, “no va tenir en cap moment signatura autoritzada per realitzar operacions financeres i comptables en nom de l’entitat”.

La situació protagonitzada per qui des del 9 de juliol presidia la Fundació Privada Tutelar ha descol·locat a moltíssima gent

Claverol també va tenir una estreta relació amb el comú d’Andorra la Vella mentre la malaurada Rosa Ferrer en va ser cònsol. De fet, n’hauria arribat a ser designat assessor cultural. La corporació actual estaria analitzant eventuals acords, convenis o decisions adoptades per si detecta alguna anomalia, encara que ara per ara no es preveu perquè la majoria de pactes realitzats no contemplaven cap mena de remuneració.

La situació protagonitzada per qui des del 9 de juliol presidia la Fundació Privada Tutelar ha descol·locat a moltíssima gent, encara que persones del seu entorn sabien d’algunes o dificultats de Claverol però sense arribar-se a pensar en cap cas l’extrem del qual se l’acusa. Com va afirmar aquest dijous el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, la presumpció d’innocència està totalment garantida de la mateixa manera que els indicis de delicte són molt clars.

De fet, quan els serveis administratius de la fundació van decidir posar en coneixement del Govern les irregularitats, en concret quan es va decidir comunicar els fets a Rossell, que forma part del patronat de la fundació, ja feia setmanes que s’estava reclamant a Claverol el reintegrament de les quantitats que hauria distret el llavors president. Els intercanvis de correus electrònics havien estat nombrosos. Tants com justificacions diferents el protagonista de la malaurada historia anava donant.

De vacances

Vist que Claverol -aparentment de vacances en una població de la Costa Daurada- anava donant llargues, l’administració de la fundació no va voler esperar més. El titular d’Interior encara va trigar menys. Segons diverses fonts, amb una repassada de 20 minuts a la documentació que es tenia a la seu de l’organització, Rossell, jurista de formació i professió durant molts anys, hauria vist clarament que hi havia irregularitats punibles en l’àmbit penal i va decidir actuar conseqüentment malgrat que algun dels patrons va sondejar la possibilitat d’intentar buscar un acord extrajudicial.

És altament probable que, o la fiscalia o la Batllia, segons com avanci la investigació, interessin la detenció de l’acusat

Rossell no va estar-se per històries ni va voler posar en dubte la credibilitat ni de la fundació ni menys encara del Govern, i en tres hores mal comptades, juntament amb la responsable d’administració de la fundació, interposava denúncia davant la fiscalia de guàrdia amb l’aportació de tot l’expedient documental que obrava en mans de la fundació, inclosos els e-mails intercanviats i la factura autoemesa pel propi Claverol per justificar una part de les despeses que s’havia ‘cobrat’ amb reintegraments que ningú no havia acordat.

Quan hi va haver el quòrum necessari -i això va ser aquest dijous-, es va celebrar una reunió urgent i extraordinària de la junta del patronat, en què no va assistir Claverol, tot i estar convocat, i es va acordar la destitució immediata del president -que havia mostrat oficiosament però per escrit la seva voluntat de renunciar al càrrec- alhora que es va aprovar l’encàrrec d’una auditoria dels comptes des que el president destituït hi havia tingut accés, que era força abans perquè ja era patró-secretari de la fundació amb anterioritat. De fet, els dos primers reintegraments sospitosos són anteriors a l’arribada a la presidència.

Fonts coneixedores de la investigació penal en marxa, que no han pogut precisar si la fiscalia ja ha donat trasllat del cas a la Batllia, han assegurat que és molt probable que s’ordeni la detenció de Claverol. De moment, si s’acaba fent aquesta petició, es faria amb caràcter nacional. Claverol, com s’ha dit, és fora del país i no es pot descartar que via advocats s’estableixi algun tipus d’acord perquè, en funció de com avanci el cas, s’hagi de presentar davant de la Justícia.

Una imatge del patronat el 9 de juliol quan va ser escollit president David Claverol.

Relacionat

Claverol va començar a apropiar-se de diners abans fins i tot de presidir la fundació
-

Relacionat

Plega el nou president de la Fundació Tutelar enmig d’una investigació per apropiació indeguda

Comentaris (2)

Trending