Plega el nou president de la Fundació Tutelar enmig d’una investigació per apropiació indeguda

La fiscalia està analitzant uns moviments dineraris sospitosos detectats fa pocs dies mentre l’entorn del dimissionari atribueix tot plegat a una maniobra per apartar-lo 

-
-
Terres movedisses a la Fundació Privada Tutelar. El recentment escollit president de l’organització, David Claverol, hauria presentat la dimissió del càrrec les darreres hores -o com a mínim tindria la intenció de fer-ho- al mateix temps que la fiscalia l’investiga per, presumptament, haver-se apropiat d’uns quants milers d’euros de l’entitat. Tant les sospites com l’inici de les indagacions per part del ministeri serien molt recents. I la dimissió, de confirmar-se, s’hauria produït sota l’al·legació dels motius personals.

El que seria cert hores d’ara, segons fonts properes al dimissionari president, és que estaria al corrent de la investigació oberta a fiscalia en contra seva, negaria qualsevol anomalia i circumscriuria el cas o la suposada acusació en el marc d’una mena de maniobra per tenir-lo sota control o directament apartar-lo, i vist que no voldria ser el ‘boc expiatori’ de ningú, i tot i ser fora del país, hauria suposadament comunicat la seva renúncia.

El patronat de l’organització ha convocat una reunió extraordinària i urgent per aquest dijous mateix per analitzar la qüestió davant la gravetat dels fets

Més cert, és, però, que la fiscalia està analitzant un seguit de reintegraments que presumptament Claverol s’hauria fet d’un dels comptes -les fonts no han pogut aclarir si l’entitat té un o més dipòsits- de l’entitat per al seu presumpte lucre. D’entrada les indagacions que s’estan realitzant ho són sota la presumpta investigació d’un cas d’apropiació indeguda. La quantitat que es baralla hores d’ara -el dimissionari era formalment president des del 9 de juliol- supera de poc els 20.000 euros.

El ministeri públic també està estudiant la veracitat d’una factura que hauria emès suposadament el propi president de la fundació per justificar, almenys, alguns dels reintegraments efectuats. Les presumptes irregularitats es hauria advertit un dels empleats del departament d’administració de l’organització els darrers dies de la setmana passada i ho hauria posat en coneixement de membres del patronat de la fundació, entre els quals hi ha dos ministres, el d’Afers Socials, Víctor Filloy, que vicepresideix l’ens, i el titular d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, que és vocal i alhora responsable del departament governamental que té sota la seva responsabilitat el control del registre de fundacions.

La suposada ‘distracció dinerària’ que s’està avaluant, a base de diversos reintegraments les darreres setmanes, superaria de poc els 20.000 euros

D’aquesta manera, segons fonts jurídiques, el Govern estaria al corrent de la situació pràcticament des del moment zero i hauria estat un dels avaladors que des de l’administració de la fundació es posés la situació en coneixement de la fiscalia per tal que fes les diligències escaients. El ministeri públic hauria obert la pertinent investigació aquest mateix dilluns i s’estaria a l’expectativa que es confirmin (o no) els indicis de delicte per tal que trameti el dossier cap a la Batllia.

L’afer es mira de gestionar amb certa discreció per la sensibilitat que hi ha al tomb de l’entitat suposadament afectada i per la naturalesa dels fets que s’estarien investigant. A tot plegat també hi ajuda el fet que hi hagi molts dels treballadors de l’organització de vacances. No obstant això, i davant de la gravetat de la situació, el patronat ha convocat per aquest dijous una reunió urgent i extraordinària per tractar la qüestió i avaluar possibles accions a emprendre.

Comentaris (8)

Trending