La propietat del terreny del Punt de Trobada activarà el desnonament la primera setmana de febrer

La família Mallol prioritza la recerca d’una bona solució per als treballadors abans que la urgència per fer fora ningú però també considera que la situació no es pot allargar de manera indefinida

Cartells amb ofertes al Punt de Trobada.
Cartells amb ofertes al Punt de Trobada.
Encara que podria ser durant la setmana que ve, el calendari que s’ha fixat la propietat del terreny on està bastit el Punt de Trobada conjuntament amb els seus assessors legals porta a pensar que durant els primers dies de febrer es formalitzarà la petició d’execució de la sentència que ordena el desnonament de l’establiment comercial. És a dir, s’activarà definitivament el procés perquè els actuals explotadors de l’hipermercat, la família Cachafeiro, l’abandoni.

Fonts properes a la propietat de la finca han assegurat que la prioritat dels Mallol és que es pugui assegurar la millor solució per als treballadors del Punt de Trobada perquè, en cas contrari, “hi pot haver un cisma” social i laboral al Principat. La voluntat dels propietaris del terreny seria que “passi el menys temps possible entre la sortida d’un operador i l’entrada de l’altre”. Les fonts consultades han assegurat no saber si hi ha hagut cap contacte entre Cachafeiro i Pyrénées, que serien les dues parts explotadores implicades, per assegurar una bona transició, encara que no ho creuen.

La voluntat dels titulars de la finca seria que “passi el menys temps possible entre la sortida d’un operador i l’entrada de l’altre”

Segons els consultats, els Mallol no tenen pressa per activar el procés de desnonament que, de fet, és un fet des que la sala civil del Tribunal Superior va confirmar la sentència de primera instància. El cert, però, és que fins que l’arrendador no demana que es faci efectiva la resolució no es fixen uns terminis concrets. Des que es demana, en quinze dies hàbils l’establiment hauria d’estar desallotjat sempre que els tribunals no hi diguin el contrari, que, d’entrada no ho haurien de dir.

Les fonts consultades properes a la propietat de la finca i, també, per contracte, de l’immoble que al seu dia s’hi va bastir al damunt, han explicat que tenien clar que no demanarien immediatament a la notificació de la sentència que el desnonament es fes efectiu. Però que una vegada esgotat tot el gener, es considera que l’operador que ha de deixar l’establiment ja ha tingut temps suficient per poder definir el replegament i la sortida. “La situació no es pot allargar indefinidament”, han assegurat les fonts, que han lamentat que els fets no semblen d’entrada indicar que els explotadors actuals del Punt de Trobada estiguin preparant una sortida ordenada del negoci.

Promocions i descomptes

Sigui o no una coincidència amb la prompta demanda d’execució de sentència, sí que és cert que el centre comercial ha iniciat una campanya de promocions i descomptes en molts productes que podria suposar el principi del buidatge de l'estoc emmagatzemat. Hi ha una oferta de productes fins el 29 de gener i altres que no tenen data de finalització. Algunes seccions han fet una important rebaixa d’estoc, tot i que cap font relacionada amb l’explotador ha admès que tingui vinculació aquestes promocions a una possible marxa.

Mentrestant, els propietaris del terreny esperen, segons les fonts consultades, que hi pugui haver una prou bona coordinació entre les parts implicades -és a dir, els dos explotadors comercials i la propietat immobiliària, però també l’administració- perquè es pugui minimitzar al màxim una eventual destrucció de llocs de treballs, més encara quan, segons les fonts, si s’assegura una bona i ràpida transició Pyrénées té la ferma intenció d’assumir la immensa majoria del personal. També caldrà veure, però, quan podrà ser realment operatiu el nou centre.

Les societats que actualment exploten el centre comercial esperen que el Constitucional admeti el recurs d’empara que tenen presentat i això suspengui qualsevol altra acció

Aquesta darrera circumstància no es podrà començar a definir fins que els titulars del terreny no hagin recepcionat l’immoble, no hagin recuperat la possessió de la propietat, i puguin avaluar l’estat en què es troba i si pot ser transferit als nous operadors de manera que de forma més o menys immediata puguin activar els permisos, les autoritzacions necessàries per poder posar en marxa una nova activitat comercial per molt que sigui de la mateixa naturalesa del que hi ha establert actualment.

Mentrestant, les societats que actualment exploten l’immoble -i que tenien un contracte firmat i vigent fins al 31 de desembre del 2015- esperen que en breu els sigui admès el recurs d’empara que han presentat davant el Tribunal Constitucional. I que sigui admès amb un doble efecte i, en conseqüència, suposi la suspensió de l’execució de la sentència de la sala civil del Tribunal Superior, que consideren que es va dictar vulnerant diversos drets a partir de no respectar, per exemple, la llei que consideren d’aplicació per al cas.

Un moment de la reunió d'aquest dimecres.

Relacionat

Govern vetllarà perquè es compleixi el codi de relacions laborals amb els treballadors del Punt de Trobada
El Punt de Trobada o com s\'aproxima una \'dura\' batalla judicial

Relacionat

La família Cachafeiro està disposada a portar el ‘cas Punt de Trobada’ a Estrasburg
Els manifestants enfilant el carrer Doctor Vilanova, recta final de la marxa.

Relacionat

Els treballadors del Punt de Trobada s’apunten a la concentració contra les retallades socials
-

Relacionat

Govern admet que la legislatura passada hi va haver reunions amb Pyrénées sobre el futur del Punt de Trobada
Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.

Relacionat

Preocupació màxima entre els treballadors del Punt de Trobada davant el desnonament del centre comercial
Dos dels primers clients el dia de la reobertura del Punt de Trobada

Relacionat

Els Cachafeiro s'atrinxeren en la llei d'arrendaments per evitar el desnonament del Punt de Trobada
Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.

Relacionat

El Constitucional estudiarà si s’ha arxivat correctament la querella dels Cachafeiro contra Pyrénées

Comentaris (1)

Trending