Govern vetllarà perquè es compleixi el codi de relacions laborals amb els treballadors del Punt de Trobada

Espot diu que mediaran en cas que la situació ho requereixi i els treballadors ja assumeixen que el canvi de mans de l'immoble comportarà una interrupció de la feina que ara mateix no es pot quantificar

Comentaris

Un moment de la reunió d'aquest dimecres.
Un moment de la reunió d'aquest dimecres.
El cap de Govern, Xavier Espot, s’ha reunit aquest dimecres a la tarda amb els representats dels treballadors del Punt de Trobada per escoltar les inquietuds arran de les últimes decisions judicials. Espot ha explicat que farà tot el que estigui a l’abast de l’Executiu i, com s’ha dut a terme en altres afers similars, estarà al costat dels treballadors perquè en tot moment es compleix el Codi de Relacions Laborals.

El cap de Govern també ha volgut expressar als representants dels treballadors del Punt de Trobada que l’Executiu, com no pot ser d’una altra manera, complirà en tot moment amb les seves obligacions i, per tant, escoltarà els treballadors i farà el que procedeixi per intentar mediar en cas que la situació ho requereixi.

Els 437 treballadors temen pel seu lloc de treball amb el canvi de llogater de l'edifici que ha de passar de la família Cachafeiro a Pyrénées. Aquesta empresa ja ha informat que obrirà un centre d'informació destinat als treballadors. Alguns ja s'han adreçat a la Unió Sindical d'Andorra (USdA) per expressar els seus dubtes que passen per si es respectarà l'antiguitat o els torns de vacances.

En un comunicat, els representants dels treballadors diuen que el cap de Govern els ha exposat que, segons la informació que té, el contracte és d'arrendament. Això significa que en el cas que la propietat del terreny, la família Mallol demani l'execució de la sentència, els actuals llogaters han d'abandonar el centre comercial i tancar el negoci. Posteriorment, Mallol i Pyrénées hauran d'adequar el local a la normativa vigent, per poder-lo tornar a obrir. En el mateix comunicat, s'afirma que "Govern s’ha compromès a acompanyar-nos en el procés entre el tancament i l’obertura del nou negoci, posant a disposició el Servei d’Ocupació".

 

 

Comentaris (4)

Trending