Govern admet que la legislatura passada hi va haver reunions amb Pyrénées sobre el futur del Punt de Trobada

L’USdA rep un degoteig de consultes d’empleats del centre comercial de Sant Julià preocupats pel seu futur laboral, que l’executiu deixa entreveure que els Pérez garanteixen en gran part 

-
-
Govern assegura tenir constància que “el grup que hauria d’agafar” l’explotació del centre comercial actualment denominat Punt de Trobada, és a dir, Pyrénées, tindria la “voluntat” de mantenir el màxim nombre dels empleats que actualment treballen a l’hipermercat de Sant Julià. El ministre de Finances i portaveu governamental, Eric Jover, ha assegurat que representants de l’executiu van mantenir la legislatura contactes amb Pyrénées sobre el futur de l’establiment comercial actualment explotat pels Cachafeiro.

Jover ha explicat que el Govern no té constància oficial de la sentència del Tribunal Superior que dóna llum verd al desnonament dels actuals explotadors del Punt de Trobada i ha deslligat un possible canvi d’operador del centre comercial amb un hipotètic acomiadament de personal. La situació, ha recordat el ministre, s’origina en un conflicte entre privats que “no té res a veure amb el rendiment” de l’activitat econòmica que té lloc al Punt de Trobada. L’administració, ha afirmat el portaveu governamental, estarà preparada per acompanyar les persones que eventualment es quedin sense feina.

Però, ha insistit en què el futur explotador de l’establiment tindria la intenció de quedar-se amb la gran majoria de treballadors. Aquesta intenció la van manifestar els responsables de Pyrénées en el marc de les diligències judicials que s’han dut a terme en el marc dels diversos processos oberts i que impliquen els Pérez, els Cachafeiro i també els Mallol. Jover ha afirmat en aquest marc que l’anterior Govern també hauria mantingut trobades amb els responsables de Pyrénées i en les quals s’hauria mostrat la mateixa voluntat.

La decisió judicial ferma de desnonar els Cachafeiro del Punt de Trobada està causant una enorme consternació entre els treballadors que, això sí, miren de mantenir al màxim la normalitat, segons fonts laborals. Oficialment i públicament, els representants del personal mantenen un sepulcral silenci. No obstant això, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USd’A), Gabriel Ubach, ha reconegut haver rebut un degoteig constant de trucades d’empleats.

L’USd’A posarà els seus serveis jurídics a l’abast del personal si així ho sol·liciten. Ubach ha mostrat la tremenda preocupació per l’impacte que pot tenir el canvi d’explotador del Punt de Trobada. No obstant això ha recordat que caldrà exigir al nou operador del centre comercial, vist que l’activitat econòmica no canviarà, que es faci càrrec de la totalitat de la plantilla tot respectant les condicions actuals i l’antiguitat acumulada. Alhora, Ubach ha explicat que l’administració haurà d’activar mecanismes per assegurar-se que al cap de poc temps l’eventual nou operador del Punt no pugui abaixar la persiana i dur a terme un acomiadament massiu.

El secretari general de l’USd’A ha remarcat que un cas com aquest “evidencia la desprotecció que sofreix el treballador a Andorra” i la necessitat d’adoptar normatives, de legislar, per tal d’assegurar que una situació com aquesta no es pugui repetir. Ubach ha explicat que ha rebut trucades constantment durant tot el dia i que el primer que s’ha recomanat és que el personal s’organitzi per tenir més força en vista a qualsevol acció que es pugui plantejar.

També sobre la situació laboral en què podrien quedar els treballadors del Punt de Trobada s'ha manifestat el grup parlamentari demòcrata. Els representants al Consell General de la formació ha reclamat a les dues societats empresarials en conflicte que "posin tots els mitjans al seu abast per tal d’assegurar que els treballadors conservaran tant la seva feina com els seus drets laborals (antiguitat, salaris, etc.)". Els demòcrates han demanat que "qualsevol actuació, ja sigui per part de les dues societats implicades, com dels òrgans de l’Estat, vagin encaminades a assegurar, per sobre de tot, que no perdin el seu lloc de feina i que es preservin els seus drets com a treballadors".Jover treu ferro a la preocupació per l’evolució econòmica mostrada per les patronals

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha relativitzat molt molt la preocupació mostrada els darrers dies tant per la Cambra de Comerç com per l’Empresa Familiar (EFA) en relació amb la situació econòmica del país. Jover ha reconegut que el creixement econòmic no està sent ni serà el que s’esperava. Però que de les dades que sorgeixen de l’Enquesta de Conjuntura de l’ens cameral en ressurten “alguns elements que s’han d’estudiar”. Així, el ministre ha explicat que “s’ha de saber diferenciar els elements conjunturals dels elements molt més estructurals”. I ha recordat que la davallada de l’activitat comercial ve en part donada pel tall de carretera que hi va haver l’abril passat en l’accés francès al Pas de la Casa. Jover ha admès que “el comerç no ha tingut la represa econòmica” que s’esperava, i que davant “qualsevol element que doni desacceleració, més que preocupats hem d’estar ocupats”. 

Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.

Relacionat

Preocupació màxima entre els treballadors del Punt de Trobada davant el desnonament del centre comercial

Comentaris (6)

Trending