Els Cachafeiro s'atrinxeren en la llei d'arrendaments per evitar el desnonament del Punt de Trobada

Els assessors jurídics dels actuals gestors del centre comercial defensen que el procediment no és el correcte atès que no es tracta d’un lloguer immobiliari estricte

Dos dels primers clients el dia de la reobertura del Punt de Trobada
Dos dels primers clients el dia de la reobertura del Punt de Trobada
El desnonament o no del Punt de Trobada entra en la recta final. El serial que fa gairebé un lustre d’anys afecta el conegut centre comercial a la sortida sud de Sant Julià s’acosta, per bé o per mal, a la seva conclusió. Els Cachafeiro -gestors i explotadors de l’establiment- i els Mallol -propietaris del terreny on està bastit l’immoble- han evidenciat a través dels seus representants legals que mantenen unes diferències que de ben segur seran irreconciliables. Ho han fet davant els magistrats de la sala civil del Tribunal Superior, que ha vist la petició de desnonament formalitzada pels segons i l'han deixat vista per a sentència.

Els Cachafeiro defensen, com han defensat ja en els seus recursos davant la decisió inicial de la Batllia, que va acordar fer fora els actuals explotadors del Punt de Trobada, que la via triada per plantejar el desnonament no és la correcta atès que, en virtut de la llei d'arrendaments, no es tracta d’un lloguer immobiliari estricte i que haurien d'abandonar la propietat en un termini de 15 dies. És que, a banda del lloguer, les societats que exploten el centre comercial al seu dia van haver de construir un immoble que quedaria lligat de forma innegociable amb el terreny i, per tant, s’integraria a la propietat dels Mallol

A banda, la representació lletrada dels Cachafeiro ha recordat que hi ha pel mig un preacord contractual amb Pyrénées que continuen mantenint que és fraudulent, perquè sinó, i entre altres coses, no s’entendria de cap manera que els responsables d’aquest altre centre comercial hagin renunciat a cobrar les compensacions que els tocaria, segons l’acord amb els Mallol, pel fet de no haver pogut disposar encara de l’establiment i que són de més d'un milió d'euros anuals.

Al seu torn, els Mallol han insistit en què tot plegat es tracta d’una maniobra dilatòria i han denunciat el perjudici que els pot suposar que s’allargui la història sine die, atès que Pyrénées “es pot cansar” i abandonar el projecte que tenia per al Punt de Trobada. L'advocat dels Cachafeiro creu que tot el procés perquè Pyrénées prengui possessió del centre comercial és molt complicat. "Haurà de donar l'alta el comerç i ho haurà de fer amb la normativa actual, no amb la que hi havia fa 27 anys".

Un altre dubte que es planteja és sobre el patrimoni que s'ha d'entregar o si és només l'edifici o el material que hi ha a l'interior. L'advocat dels Cachafeiro afirma que és l'edifici i res més i que els propietaris "pretenen posicionar-se no d'un edifici sinó d'un negoci". Per l'advocat dels Mallol el tema està clar. "L'actual llogater té un comportament tossut en no voler abandonar el lloc. Retenen la possessió i Pyrénées no hi pot entrar". El lletrat de la propietat encara va una mica més enllà: "el desnonament d'una finca amb un valor indiscutible està recollit en la llei d'arrendaments".

Però per a l'assessor jurídic de les societats vinculades a la família Cachafeiro de cap manera es pot tractar igual el desnonament d'un inquilí d'un pis que el de l'explotador d'un edifici de 60.000 metres quadrats que ocupa més de quatre-centes persones. La pilota és ara a la teulada del Tribunal Superior, que al seu torn segur que mira, encara que només sigui de reüll, el Tribunal Constitucional, que acaba d'acordar estudiar si l'arxiu de la querella, d'aquella denúncia del contracte draconià fraudulent, s'ha fet correctament o no. En fi, l'enèsim capítol del serial. Però dels darrers, ja.

 

 

 

Comentaris (7)

Trending