Els treballadors del Punt de Trobada s’apunten a la concentració contra les retallades socials

El comitè d’empresa del centre comercial assegura en un comunicat que el “conflicte empresarial” comportarà “una greu crisi social i econòmica”

Els manifestants enfilant el carrer Doctor Vilanova, recta final de la marxa.
Els manifestants enfilant el carrer Doctor Vilanova, recta final de la marxa.
El comitè d’empresa del Punt de Trobada s’ha manifestat per primer cop de manera pública després de la sentència que confirma el desnonament dels Cachafeiro de l’establiment situat davant de La Portalada. Ho ha fet per reclamar la mediació de les autoritats en un “conflicte empresarial” que auguren que tindrà greus repercussions econòmiques i socials i per reclamar als empleats i les seves famílies que concorrin a la concentració promoguda per diversos organitzacions sindicals que s’ha de dur a terme aquest divendres a la tarda a l’avinguda Meritxell, just davant del passatge Biscariet.

A través d’un comunicat, el comitè d’empresa, una vegada dictada la sentència de la sala civil del Tribunal Superior que confirma que els Cachafeiro han de deixar l’edifici actualment ocupat pel Punt de Trobada, afirma que “no pot més que fer públic el neguit i preocupació pel futur incert dels més de 450 treballadors i treballadores que formem part de la plantilla. Entre aquests treballadors, es troben famílies senceres i personal proper a la edat de jubilació”.

En la mateixa nota i “davant aquests fets”, els portaveus dels empleats del Punt de Trobada consideren “necessària l’actuació concreta i urgent de les autoritats per tal de mediar en un conflicte empresarial que comportarà sens dubtes, una greu crisis social i econòmica la quina ens afectarà, en primer terme, als treballadors”. I finalment fan “una crida a la ciutadania de solidaritat i suport als treballadors i famílies que en un breu termini, ens podem veure afectats per dita situació”.

La concentració -que agafa el relleu de la inicial manifestació que es preveia i que es va deixar de banda per evitar el possible mal temps previst per a demà- està convocada per a les 8 de la tarda i mitja hora després es llegirà un manifest consensuat per tots els grups socials i polítics que donen suport a la protesta. El Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) i Podem Andorra van ser dels primers en promoure la iniciativa un any després d’una altra concentració pràcticament al mateix punt. A la convocatòria, que hauria de servir per denunciar les dificultats de tota mena que pateix la classe treballadora, s’hi han afegit pràcticament tots els sindicats de l’administració pública, els col·lectius de naturalesa feminista, l’USd’A o el Partit Socialdemòcrata entre altres.

-

Relacionat

Conservar l'antiguitat i la feina en la mateixa secció, neguits dels treballadors del Punt de Trobada
-

Relacionat

Govern admet que la legislatura passada hi va haver reunions amb Pyrénées sobre el futur del Punt de Trobada
Una imatge de l\'exterior del centre comercial lauredià.

Relacionat

Preocupació màxima entre els treballadors del Punt de Trobada davant el desnonament del centre comercial

Comentaris (4)

Trending