L'acomiadament del director econòmic del SAAS es fa efectiu... però amb una indemnització a la butxaca

Comentaris

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha fet efectiu aquest dimecres l’acomiadament, no causal, del fins ara director econòmic i de recursos generals de l’organisme, Quirze Font. La pressió de l’entorn de l’executiu de l’hospital més el fet que bona part de les presumptes irregularitats que hauria comès esquitxen l’exdirector general del SAAS, Lluís Burgués, amic íntim del cap de Govern, Toni Martí, han acabat derivant en el fet que s’hagi acabat indemnitzant Font.

Fa molts dies que estava presa la decisió de fer fora Quirze Font, que ja havia sortit per la porta del darrere del SAAS el 1999, també després d’haver dut a terme pràctiques poc clares. La direcció general i assistencial actual de l’hospital liderada per Josep Maria Piqué i Joan Martínez Benazet van arribar a fer pressió perquè s’accelerés la sortida del director econòmic. El dubte era si acomiadar-lo per la via causal o fer-ho amb una indemnització. I això és tot el que s’ha estat negociant per sota mà. Les fonts consultades han explicat que l’entorn de Font i ell mateix han mantingut diverses trobades amb persones properes al Govern o que hi tenen accés directe per exposar-los el perill que podia tenir, suposadament, un comiat causal.

I malgrat que està clar que es considera el director econòmic el responsable de les irregularitats detectades en diverses procediments del SAAS, i que ja va denunciar el Tribunal de Comptes i en molts casos va admetre la pròpia intervenció general de l’Estat, Martí i companyia haurien volgut evitar que Quirze Font desafiés l’executiu amb la interposició de demandes o l’aflorament de draps bruts que poguessin afectar altres persones. Les fonts consultades no han pogut confirmar quina hauria estat la quantitat abonada al director econòmic com a compensació. 

Fa unes setmanes s’estimava la indemnització en una xifra a l’entorn de 75.000 euros. I encara fa menys pocs dies algunes fonts properes al SAAS van arribar a posar sobre la taula la possibilitat que la compensació fos lleugerament inferior a la xifra esmentada però que la sortida fos compensada amb la reubicació de Font a una altra parapública, com per exemple Andorra Telecom. En cap cas ha transcendit que això darrer s’hagi donat. 

El que està clar és que l’actuació de Font al capdavant de la direcció econòmica i de recursos generals de l’hospital ha estat molt controvertida i que malgrat que el Govern ha defensat que les irregularitats detectades, que no ha negat pas mai, se circumscriuen sols en l’àmbit administratiu, hi ha altres fonts que creuen que hi ha indicis de delictes penals. La causa està a la fiscalia i el Partit Socialdemòcrata, principal partit de l’oposició en l’impuls i seguiment d’aquest cas, continua a l’aguait de tot plegat. També la setmana passada Liberals d’Andorra va tramitar una pregunta a Sindicatura per demanar sobre la situació de Font i la seva sortida del SAAS.

Comentaris

Trending