La vicepresidenta dimissionària de Liberals assegura que plega en desacord “amb certes actuacions del partit”

França Riberaygua nega que fos contrària al pacte amb el PS i afirma, sense donar detalls ni concretar res, que la seva decisió no es deu a qüestions personals

-
-
La dimissionària vicepresidenta de Liberals d’Andorra, França Riberaygua, assegura que no ha plegat del càrrec i ha deixat el partit “pel pacte amb el PS” sinó “per no estar d’acord amb certes actuacions del partit” que s’ha estimat més no concretar. Altres persones del seu entorn, afiliades i no al partit, han assegurat que el trencament es deu a un desacord total amb les maneres de fer del president i el secretari del comitè parroquial d’Escaldes, Alfons Clavera i Higini Martínez-Illescas.

Riberaygua, però, tira pilotes fora en certes qüestions i no en concretes d’altres. Afirma que “en cap cas no es tracta d’un tema personal” i fa un seguit d’apunts. D’entrada, per dir que “no vaig plegar pel pacte amb el PS”. La fins aquest dimarts vicepresidenta liberal també ha remarcat que no s’havia pronunciat “abans de l'executiva perquè la dimissió d'un càrrec del partit només és efectiva després de l'acceptació per l’executiva”.

França Riberaygua ha ressaltat, també, que “al partit hi ha gent molt vàlida i les actuacions d'uns quants no tenen perquè esquitxar tothom” i ha assegurat que quan actua “ho faig de cara i no pel darrere”. De fet, l’advocada i política escaldenca ha remarcat també que ha volgut ser “conseqüent amb mi mateixa” davant aquelles actuacions del partit, que ha preferit no concretar, però davant les quals no estaria d’acord. És evident que el fet que l’executiva no paralitzés les sol·licituds d’ingrés de nous afiliats presentats per persones de l’entorn de Riberaygua hi tindria a veure.

Riberaygua ha negat que en el rerefons hi hagi cap qüestió de personalismes perquè aquí parlem de política; no d'un grup d'amics. Parlem d'un grup de persones amb idees similars i ganes de tirar projectes endavant”. No obstant, persones properes a la vicepresidenta dimissionària, han assegurat que “al comitè d'Escaldes es prenen les decisions entre Clavera, Martínez-Illescas i (Marc) Magallon. Qualsevol veu discordant és callada”. A més, les fonts consultades afirmen que “cada any s'ha pres l'acord de realitzar eleccions al comitè i no s'han acabat de fer mai”.

L’entorn de la política i advocada assegura que les tibantors al comitè d’Escaldes perduren des de just abans de les eleccions comunals del 2015

Segons els crítics amb la direcció del comitè escaldenc i, de retruc, amb l’executiva nacional, l’actual òrgan de direcció del grup parroquial estaria ja fora de termini i s’hauria de tornar a votar. Això no s’ha fet. Els crítics pretenien fer créixer el nombre de militants afins amb noves altes i la direcció actual “ha estat vetant l'accés al comitè dels propis militants”. Altres fonts han lamentat que al comitè escaldenc hi hagi “una baralla de nens petits”, referint-se al posicionament d’un bàndol i de l’altre.

Fonts properes al sector crític dimissionari han assegurat que les tibantors internes ja van iniciar-se durant la preparació de la campanya electoral per als comicis comunals del 2015. Un grup de militants va preparar un programa electoral que posteriorment va ser modificat sense l’acord dels primers. Això ja va generar un seguit de desconfiances que es va acabar de complementare, el 2016, amb l’arribada a la presidència del comitè d’Alfons Clavera quan inicialment era previst que ocupés ‘sols’ el secretariat. L’entorn de Riberaygua, que no ella concretament, en relació amb el pacte amb el PS, del qual dubten que funcioni, consideraven que era millor un acord més transversal, més global, amb la inclusió de més formacions i la constitució d’una sola o diverses parroquials.

Etiquetes

Jordi Gallardo, Amadeu Rossell i França Riberaygua quan la relació era bona.

Relacionat

L’executiva liberal ‘consuma’ la dimissió de la vicepresidenta Riberaygua, que també renuncia a la militància
-

Relacionat

La crisi al comitè liberal d’Escaldes porta la vicepresidenta del partit a dimitir
Reunió del comitè directiu del PS que va validar el reglament de funcionament del congrés.

Relacionat

PS i Liberals citen els militants a validar l’acord per a les llistes conjuntes enmig d’un clima enrarit

Comentaris

Trending