La crisi al comitè liberal d’Escaldes porta la vicepresidenta del partit a dimitir

França Riberaygua és contrària a l’acord amb els socialdemòcrates i ja no va assistir al congrés extraordinari que havia d’avalar els pactes territorials

-
-
La crisi viscuda al comitè parroquial liberal d’Escaldes ha portat la vicepresidenta nacional de la formació França Riberaygua a presentar la dimissió. La renúncia ja fa uns quants dies que s’hauria posat sobre la taula de la direcció del partit, l’executiva del qual tindria intenció de ‘donar-ne compte’ en breu alhora que la intenció de la formació és donar carpetada al cas i passar pàgina. Riberaygua no va assistir al congrés extraordinari de Liberals d’Andorra que va validar el pacte territorial amb el Partit Socialdemòcrata (PS).

De fet, i formalment, l’acostament amb el PS seria el motiu adduït en primera instància per part de Riberaygua i altres militants i simpatitzants de la formació a Escaldes per marcar distàncies tant amb la direcció nacional com, i sobretot, els òrgans de comandament parroquials. La fins ara vicepresidenta de la formació -que més enllà de diferències amb la direcció nacional tampoc no hauria pogut assistir al congrés per qüestions d'agenda; era fora del país per obligacions personals- estaria a l’expectativa de les decisions que adopti en els propers dies l’executiva liberal per fer pública la seva posició. Algunes fonts han assegurat que no només podria renunciar al càrrec orgànic; també podria donar-se de baixa com a afiliada.

Aquest darrer pas, abandonar la militància, l’han dut a terme un parell o tres de militants més escaldencs, molestos perquè l’executiva no va acceptar abans de l’esmentat congrés vuit propostes de noves afiliacions. Totes aquestes peticions d’altes procedien de l’entorn de persones afins a Riberaygua. I la voluntat dels promotors de les noves incorporacions era poder evidenciar el malestar amb l’acord amb el PS a banda d’intentar agafar força per poder liderar el comitè parroquial escaldenc i mirar de col·locar persones de la seva confiança a la propera candidatura parroquial.

Formalment, l’executiva nacional va deixar en suspens la petició d’alta fins a la celebració del congrés. A més, va remarcar amb posterioritat el partit, els nous militants tampoc no poden participar de determinades decisions o òrgans de direcció fins que no porten sis mesos d’afiliació, segons marquen els estatuts de la formació. La denegació va ser la gota que va fer vessar el got i que va acabar de fracturar el comitè local d’Escaldes, que ja feia mesos que vivia situacions rocambolesques. Quant a la renúncia de Riberaygua, formalment l'executiva l'ha d'acceptar. En principi és un pur tràmit. Però també un filtre per intentar fer repensar a la dimissionària la seva decisió. Si no hi ha canvi de parer -i de fet, la vicepresidenta no s'hauria encara expressat per si a darrera hora es fes enrere-, la sortida es preveu que serà imminent.

Comentaris

Trending