L’executiva liberal ‘consuma’ la dimissió de la vicepresidenta Riberaygua, que també renuncia a la militància

La fins ara membre de la direcció del partit ja no va acudir a la reunió que havia de tractar la seva situació i es preveu que en breu faci públics els motius de la decisió

Jordi Gallardo, Amadeu Rossell i França Riberaygua quan la relació era bona.
Jordi Gallardo, Amadeu Rossell i França Riberaygua quan la relació era bona.

Liberals d’Andorra té una vicepresidència vacant. L’executiva de la formació va confirmar la dimissió que França Riberaygua, que més enllà de deixar tots els càrrecs orgànics en què estava incorporada ha abandonat també la militància, segons fonts del partit. Riberaygua i un petit nucli de militants del partit al comitè escaldenc mantenien un tens enfrontament amb la direcció parroquial, a qui l’executiva nacional avala.

Riberaygua, que públicament manté una discreta posició almenys fins avui, ja no va assistir a la reunió de l’executiva nacional on alguns membres de la mateixa encara tenien previst intentar fer-li reconsiderar la seva posició. No obstant, la situació semblava molt difícil de revertir i així s’hauria confirmat. Més o menys a l’hora en què finalitzava la reunió de la direcció del partit, la fins ara vicepresidenta va procedir a donar-se de baixa dels grups de whatsApp -una forma molt contemporània de mostrar si es forma part o no d’un col·lectiu- de què formava part relacionats amb el partit, segons que van indicar fonts properes al mateix.

Formalment, el rerefons de tot plegat és la discrepància que mantenien Riberaygua i alguns altres afiliats escaldencs en relació amb el pacte territorial amb el PS. La vicepresidenta liberal fins aquest dimarts no va acudir al congrés que va validar l’aliança amb els socialdemòcrates. Els opositors a les tesis de Riberaygua van donar per fet que aquest era un clar símbol de distanciament. Però altres fonts van aclarir i treure ferro a la situació. L’advocada i política era fora del país per complir amb un compromís ineludible que ja tenia programat des de feia molt temps.

El fet que el sector de militants que es mourien a l’entorn de Riberaygua fessin arribar fa uns dies mitja dotzena llarga de sol·licituds de noves afiliacions i que l’executiva aturés l’ingrés d’aquests nous militants fins a després del congrés va fer trencar del tot la poca relació que hi havia entre sectors dins del comitè parroquial d’Escaldes, que fa temps que és un campi qui pugui,  i va ser el detonador de la dimissió de Riberaygua i altres.

Contactada dimarts la fins ara vicepresidenta de la formació liberal, aquesta va emplaçar fins a dies posteriors de la reunió de l’executiva per pronunciar-se i explicar la seva versió dels fets. No va voler donar cap altra pista més. Fonts properes al sector que més o menys lideraria Riberaygua, i que van assegurar que la política no faria marxa enrere, també van explicar que França Riberaygua no voler manifestar-se públicament fins que es consumés del tot la seva baixa perquè encara esperava que l’executiva reconsiderés la seva posició.

Etiquetes

Comentaris

Trending