La policia declina referir-se a la retirada de proteccions antiterroristes a Escaldes

El comú hauria adoptat la mesura de manera unilateral després de comprovar que les barreres dificultaven el pas dels vianants i causaven fins i tot algunes caigudes

-
-
La policia considera que en tractar-se d’un afer comunal no s’ha de pronunciar al respecte de la decisió de la corporació d’Escaldes de retirar moltes de les proteccions antiterroristes que es van instal·lar el desembre passat, després d’un concurs públic per escollir la millor de les propostes que es van presentar. Escaldes va fer una inversió quatre vegades superior a la d’Andorra la Vella, que per ara manté els dispositius allà on els havia col·locat.

El comú ara liderat per Rosa Gili ha adoptat la decisió de deixar inoperatives les proteccions o retirar-ne moltes d’elles després de comprovar que en molts casos estan suposant un problema de seguretat -hi ha hagut alguna caiguda, sobretot entre gent gran que no ha vist les barreres i hi ha topat- o de dificultat per a la mobilitat dels vianants. No obstant això, el fet que ara s’hagi retirat el material no vol dir que no es torni a col·locar més endavant, una vegada s’hagi estudiat millor la seva ubicació i s’hagin adequat millor els ginys.

En la decisió sobre la ubicació de les barreres hi hauria participat també la policia, encara que ni tan sols aquesta qüestió ha estat confirmada per les fonts oficials, que han declinat fer qualsevol manifestació al respecte en tractar-se d’una qüestió comunal. Altres fonts han assegurat que malgrat que inicialment sí que es va acordar que els equipaments serien de titularitat comunal però la decisió de la ubicació i el seu ús serien de la policia, la cooperació entre les dues institucions en el moment de ser col·locades, a la recta final del mandat passat, no hauria estat prou fluïda.

La protecció del carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

Una protecció antiterrorista dificulta el pas a les persones amb mobilitat reduïda
-

Relacionat

Escaldes retira les barreres antiterroristes perquè malmetien la seguretat dels vianants

Comentaris (3)

Trending