Una protecció antiterrorista dificulta el pas a les persones amb mobilitat reduïda

Ocupa una part de la vorera del carrer Ciutat de Sabadell a Escaldes-Engordany

La protecció del carrer Ciutat de Sabadell.
La protecció del carrer Ciutat de Sabadell.
La part fixa de les proteccions antiterroristes que s'han instal·lat a les voreres de les principals artèries d'Escaldes-Engordany han deixat prou espai per al pas de persones amb mobilitat reduïda i també pels cotxets de nadons. La vorera del carrer Ciutat de Sabadell, però, ha quedat molt estreta i alguns veïns s'han queixat pel fet d'haver de baixar a la calçada en una zona amb molta circulació.

La vorera en qüestió està ubicada molt a prop d'una de les entrades del despatx central de policia a Escaldes-Engordany. El comú va decidir instal·lar uns dispositius de seguretat amb unes barreres que pugen i baixen i altres que es mouen en rotació. Algunes tenen l'alçada d'una vorera, estan tapades i duen unes punxes que permeten parar la inèrcia d'un camió o d'un vehicle pesant que quedaria bloquejat.

Els dispositius s'han col·locat en els accessos al centre de la parròquia i a l'avinguda Carlemany. El sistema de seguretat també compta amb obstacles pesants en determinats punts i amb tanques mòbils en llocs estratègics.

En el cas del carrer Ciutat de Sabadell hi ha una protecció a la vorera en un punt molt estret i amb força desnivell, un fet que ja ha provocat l'enuig de més d'un usuari amb mobilitat reduïda que ha d'anar amb una cadira de rodes o de dificultats per passar amb alguns cotxets de nadons. Les proteccions van entrar en funcionament pel pont de la Puríssima de l'any passat després que el comú ho aprovés en una sessió del mes d'octubre. El cost està al voltant dels 560.000 euros.

 

 

Comentaris (7)

Trending