Escaldes retira les barreres antiterroristes perquè malmetien la seguretat dels vianants

El comú deixa inoperatiu tot el sistema instal·lat el desembre i estudia com reaprofitar el material, adquirit per més de mig milió d’euros, sense que afecti la ciutadania

-
-
El comú d’Escaldes ha fet retirar les proteccions anterroristes que s’havien instal·lat a l’avinguda Carlemany, a Vivand, i en carrers perpendiculars, perquè considera que la presència d’aquestes barres ara mateix estava causant més problemes als vianants que una altra cosa. Alhora, també malmetia la seguretat i el pas de les persones que normalment transiten a peu per les voravies. Allí on les barres de ferro no s’han tret, el sistema s’ha deixat inoperatiu.

Els exteriors del magatzem comunal escaldenc són testimoni ara de la presència dels dispositius que es van col·locar a l’avinguda just abans de l’inici de la temporada hivernal, i que pràcticament només s’han fet anar en mode de prova, mai no s’han usat de manera real. Per ara, segons les fonts, les proteccions havien causat més problemes que no pas solucions i mentre s’estudia com reubicar les barres alhora que fer-les més visibles o menys perilloses, no es tornaran a col·locar. 

Un bon nombre de proteccions s'apleguen a l'exterior del magatzem comunal escaldenc, esperant que serà d'elles en el futur

La idea és que el material es torni a usar, però quan se n’hagi planificat correctament la seva utilització, segons les diverses fonts consultades, que asseguren, d’una banda, que “és una mala herència” i, de l’altra, que “són tan baixes que en més d’una ocasió causaven caigudes”. Alhora, en alguns casos, suposadament, dificultaven el pas de cotxets o cadires de rodes, fet que no sempre ha estat corroborat pels instal·ladora. La titularitat de les proteccions és del comú, que en el cas d’Escaldes en va pagar més de mig milió d’euros. Però l’ús estava cedit a la policia, que és qui en va decidir ens llocs a col·locar-los seguint uns paràmetres de protecció. 

Tampoc aquests paràmetres han acabat de convèncer totes les parts implicades en el projecte. Alhora, algunes fonts han assegurat que el sistema de posada en marxa és en alguns casos “ineficient”. Ben al contrari, fonts properes als subministradors dels material han assegurat que el sistema és funcional i que s’està implantant en altres grans ciutats dels països de l’entorn com un mètode eficient per allò per al qual ha estat pensat: aturar vehicles i altres elements en el cas que es vulguin introduir a la via pública amb voluntat dolosa. 

De fet, la idea del comú d’Escaldes, a banda d’estudiar una millor ubicació de les proteccions, també és fer més agraïdes les barres. De fet, pel sistema, el subministrador, ja ofereix multiplicitat de complements o presentacions, per dir-ho així, per poder fer les proteccions més visibles, menys agressives. S’hi poden des d’activar alarmes a col·locar-hi punts lluminosos perquè siguin fàcilment detectables. Es poden decorar amb jardineres o bancs. O instal·lar-hi publicitat. Totes aquestes alternatives les està està estudiant la corporació escaldenca mentre ha retirat les proteccions per evitar nous ensurts i frenar algunes queixes.

La protecció del carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

Una protecció antiterrorista dificulta el pas a les persones amb mobilitat reduïda
-

Relacionat

Les proteccions antiterroristes funcionen bé, el que falla és la coordinació entre agents de circulació
-

Relacionat

Ensurt a Escaldes amb l’activació ‘incontrolada’ d’una de les barreres antiterroristes
-

Relacionat

En marxa les obres per col·locar les proteccions antiterroristes
-

Relacionat

El sistema de proteccions antiterroristes a Meritxell i Carlemany haurà d’esperar

Comentaris (13)

Trending