Les proteccions antiterroristes funcionen bé, el que falla és la coordinació entre agents de circulació

L’ensurt al carrer Ciutat de Sabadell no ha estat degut a cap mal funcionament dels dispositius de seguretat sinó al fet que en plena prova dels ginys no s’ha tancat el tram de via quan tocava

-
-
Les proteccions antiterroristes funcionen perfectament. Així s’ha acabat aclarint durant la jornada després de l’ensurt que hi ha hagut aquest migdia al carrer Ciutat de Sabadell. Els dispositius de seguretat s’han activat correctament i tal i com tocava. El que no ha rutllat ha estat la coordinació que hi hauria d’haver hagut al servei de circulació d’Escaldes per tal que en el moment que s’ha activat la barrera en qüestió estigués tancat el tram de via on està col·locat. Aquest era el compromís. Una suposada mala comunicació -amb mala intenció o no, això s’haurà d’aclarir- entre agents hauria estat apunt de causar un disgust. Un vehicle ha estat apunt d’encastar-se contra la protecció metàl·lica.

Diverses fonts comunals han explicat que durant el dia s’han estat provant les diverses barreres que s’han instal·lat en diversos punts de la parròquia. L’objectiu -encara que no obligatori del tot, han recordat les fonts- és que en la mesura del possible les proteccions estiguin plenament operatives aquests dies d’altíssima afluència al Principat. Com a mesura de prevenció “i esperant que no s’hagin de fer servir mai”. Cal, però, fer els testos necessaris. El comú és l’encarregat de l’obra però una vegada es comprovi tot el sistema funciona es preveu que la infraestructura, metafòricament, s’entregui a la policia. El pas es preveu fer la setmana vinent.

Serà el cos de l’ordre qui gestioni l’activació de les barreres, amb la col·laboració o cooperació d’altres cossos o serveis si és el cas -urbans, protecció civil…-, qui tingui el control dels dispositius, per tant. Però el comú, com a ‘propietari’ s’ha d’assegurar del seu bon funcionament. És el que estava fent avui. De fet, la policia ni tan sols ha tingut cap avís de l’incident del carrer Ciutat de Sabadell. Diferents agents del servei de circulació estaven al cas, al control, de l’operatiu de prova segons les fonts consultades. A tot arreu l’examen ha funcionat adequadament. També al carrer Ciutat de Sabadell. Les radiofreqüències s’han activat correctament i quan tocava… només amb un petit detall: el tram de via no s’havia tallat a la circulació.

Totes les fonts consultades han indicat, després que s’hagi avaluat la incidència, que el problema ha estat una manca de comunicació entre agents que ha fet que no es tallés el trànsit en el moment acordat per activar el dispositiu i comprovar-ne el seu bon funcionament. Fins i tot algun conductor ha pogut tastar l’ensurt que s’ha endut. Per sort, no ha arribat a emportar-se la barrera. Però poc hi ha faltat. La incidència ha comportat una petita retenció que s’ha solucionat poc després, tot i els crits i sorolls, el moviment de braços del conductor esparverat. 

Les fonts comunals consultades han assegurat que els dispositius funcionen correctament i que el treball del subministrador és molt satisfactori. Fins al punt que ha estat la pròpia empresa la qui ha assumit la despesa d’haver de fer rectificar algunes barres, alguns elements dels dispositius, d’alguns punts on van instal·lades les proteccions. Resulta que no es tenen plànols de tot el subsòl. I que en alguns punts es van haver de refiar d’unes mides pensant que les canalitzacions soterrades de serveis, els cablejats, passaven a més profunditat del que realment passen en alguns llocs concrets. D’aquí que a darrera hora s’hagin hagut de fer alguns ajustos concrets.

-

Relacionat

Ensurt a Escaldes amb l’activació ‘incontrolada’ d’una de les barreres antiterroristes
Un moment de la sessió de comú d'Escaldes-Engordany d'aquest divendres.

Relacionat

Escaldes Engordany instal·larà dispositius antiterrorista a l'avinguda Carlemany

Comentaris (2)

Trending