Escaldes Engordany instal·larà dispositius antiterrorista a l'avinguda Carlemany

El comú destina més de 500.000 euros a unes proteccions que poden començar a estar operatives, en part, pel pont de la Puríssima

Un moment de la sessió de comú d'Escaldes-Engordany d'aquest divendres.
Un moment de la sessió de comú d'Escaldes-Engordany d'aquest divendres.

El comú d’Escaldes-Engordany ha adjudicat els treballs per establir mesures de seguretat i per prevenir atemptats terroristes a l'avinguda Carlemany. L'empresa adjudicatària també instal·larà dispositius a l'avinguda Meritxell d'Andorra la Vella. La corporació escaldenca s'ha reunit aquest divendres en sessió de comú amb un ordre del dia molt dens.

 

El cost de les barreres de seguretat serà de 562.240 euros a l'avinguda Carlemany i de 102.840 a l'avinguda Meritxell. El sistema de protecció, consistirà en unes barreres que "pugen i baixen i altres que es mouen en rotació", ha dit el cònsol menor, Marc Calvet després de la sessió de comú. L'empresa adjudicatària és Stoppingblock. Una part d'aquest dispostiu pot estar instal·lat pel pont de la Puríssima o per Nadal tenint en compte que són dies de molta afluència de visitants.

D'altra banda, s'ha tancat et primer semestre de l'any amb 7,3 milions d'euros de superàvit. L'endeutament a final del mandat de l'actual comú estarà al voltant dels 14 milions d'euros. Al mes de juny s’havien executat un 56% de les inversions previstes per enguany, que els ingressos estaven en consonància amb el previst i que en l’apartat de despeses calia destacar l’augment del 5% de les despeses de funcionament atribuïble en gran part a l’entrada en funcionament de les noves piscines.

Per últim, la majoria comunal ha desestimat les dues propostes que el conseller liberal Higini Martínez-Illescas ha presentat. D’una banda, el cònsol menor ha respost que actualment Escaldes-Engordany ja col·labora amb la Taula Nacional d’Habitatge i no considera oportú duplicar esforços amb una comissió d’habitatge comunal. L’altra proposta, la de crear un consell de savis amb persones de gran experiència política com ara  excònsols, exconsellers generals, entre d’altres, també ha estat rebutjada per la majoria.

 

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending