Ensurt a Escaldes amb l’activació ‘incontrolada’ d’una de les barreres antiterroristes

Conductors que en aquell moment passaven pel carrer Ciutat de Sabadell en el tram que discorre pel Clot d’Emprivat han estat apunt de topar amb el dispositiu

-
-
L’activació descontrolada d’una de les barreres antiterroristes ja instal·lada en aquest cas al carrer Ciutat de Sabadell ha causat aquest migdia un bon ensurt als conductors que circulaven per l’indret. Apunt ha estat el dispositiu d’enxampar algun dels vehicles. El fet, ocorregut al tram del carrer que discorre pel Clot d’Emprivat, just davant d’un conegut establiment de restauració i forneria, ha generat un bon enrenou i causat una petita retenció fins que no s’ha aconseguit poder enretirar la barra.

Hores d’ara s’estarien analitzant les causes per les quals s’ha activat el dispositiu sense que hi hagués cap motiu per fer-ho. És, de ben segur, un error del sistema i les primeres hipòtesis apunten a un indegut funcionament per alguna filtració d’aigua en algun mecanisme de la protecció. Aquests dies s’estan acabant d’instal·lar les proteccions amb l’objectiu que estiguin disponibles aquest cap de setmana d’alta ocupació al Principat, amb la coincidència del pont de la Puríssima, sobretot, a l’Estat espanyol.

El comú d’Escaldes ha rebut aquesta setmana el gros del material després de realitzar els treballs d’obra civil en els llocs on s’han de col·locar les proteccions. Algunes de les barres eren alguns centímetres més llargues del que inicialment calia però això no suposarà cap problema per a la seva instal·lació i posada en funcionament, segons les fonts. Tots els equipaments queden a disposició de la policia que és qui dirigeix la política antiterrorista.

Serà el cos d’ordre qui tenint en compte les alertes que de manera internacional es decretin i altres elements de valoració que pugui tenir sobre la taula decideixi quan cal activar els dispositius o no. A partir d’un cert moment d’actuació hi hauria d’haver coordinació amb el servei de circulació. De moment, però, i sempre segons fonts consultades en aquest cas properes al comú escaldenc, la cooperació entre cossos no estaria encara gens ben definida.

Comentaris (1)

Trending