El sistema de proteccions antiterroristes a Meritxell i Carlemany haurà d’esperar

El concurs convocat pels comuns d’Andorra la Vella i Escaldes va camí de quedar desert en no tenir res a veure ni en els mètodes ni en els preus les ofertes rebudes

-
-
El sistema de proteccions antiterroristes que pretenen col·locar els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes en diversos punts de les avingudes Meritxell i Carlemany i en carrers adjacents molt probablement es quedarà sense adjudicar i, per tant, la implantació d’aquestes mesures de seguretat haurà d’esperar. La decisió no està del tot presa, però fonts coneixedores del procés adjudicatari han explicat que hores d’ara el més probable és que el concurs s’acabi declarant desert.

El termini per presentar ofertes va cloure el 24 de maig i els dos comuns, que licitaven els treballs de manera conjunta, van rebre diverses propostes. Quatre, en principi. Segons les fonts, però, són tant dispars les mesures que presenten que no hi ha cap manera de fer cap comparativa. Hi ha varietat tant en els preus com en els materials i sistemes que es proposen. Per tant, segons les fonts, es fa molt difícil de poder fer una elecció acurada.

Es dóna el cas que en les primeres aproximacions i consultes que es van fer, algunes de les firmes que s’han acabat presentant al concurs feien propostes que res no tenen a veure amb el que finalment han posat damunt la taula. Algunes, perquè han disparat les seves ofertes econòmiques. D’altres perquè les han rebaixat de manera pràcticament temerària. Les administracions implicades estan analitzant la situació, però tot fa pensar que anirà cap a la declaració de concurs desert.

L’escenari d’ofertes rebudes permetria, legalment, deixar el concurs sense adjudicar i en base a les propostes rebudes els dos comuns hauran d’analitzar quin procés pretenen seguir per tal de col·locar en l’eix comercial, on més vianants solen circular habitualment, les proteccions necessàries. Possiblement, a partir de les ofertes rebudes es podria afinar el plec de bases per mirar d’imposar unes condicions que facin que les ofertes tinguin un major sentit.

Comentaris (1)

Trending