La mútua dels funcionaris ‘troba’ una fórmula que permetrà cobrar les baixes fins i tot abans del dia 25 de cada mes

Els membres de la comissió de gestió i control de l’ens mutual perfilen el sistema enmig d’un clima de molta crispació i confrontació i deixant de banda les anomalies detectades

Marxa enrere en l\'adjudicació de la gestora i la dipositària del fons de pensió dels funcionaris: es tornen a valorar les propostes
Marxa enrere en l\'adjudicació de la gestora i la dipositària del fons de pensió dels funcionaris: es tornen a valorar les propostes
Els mutualistes de Govern, és a dir, els funcionaris afiliats a la mútua de malaltia de l’administració  central, coneixeran en les properes hores, a tot estirar els propers dies, el nou sistema amb què han estat treballant els membres de la comissió de gestió i control que permetrà cobrar les baixes, en alguns casos, abans del dia 25 i tot de cada mes. Les prestacions s’abonaran en dos trams, una via la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i l’altra a través del propi ens mutual.

La reunió d’aquest dilluns, celebrada enmig d’un notable clima de crispació que reflecteix, essencialment, un enfrontament en alguns casos molt dur entre representants sindicals i fins i tot sindicats, hauria permès desencallar o, almenys, resoldre la qüestió dels abonaments de les baixes, que no hi havia dubte que la immensa majoria del funcionariat reclamava que es pogués continuar percebent el dia 25 de cada mes. La fórmula que s’està acabant de perfilar és una mica enrevessada i, per això, la comissió ha acordat comunicar-la per escrit els propers dies als mutualistes.

El que sembla clar, segons totes les fonts consultades, és que en la immensa majoria dels casos s’haurà cobrat la prestació de baixa més el complement corresponent el 25 de cada mes com a molt tard. I que, en algunes ocasions, fins i tot es rebran més diners dels que pertocaria i caldrà regularitzar la situació amb posterioritat. El sistema, però, garanteix un seguiment acurat per evitar anomalies com les hagudes els darrers anys, i que han estat el focus de bona part de l’enfrontament que actualment es dóna en el sí de la mútua entre sindicats.

L’abonament de les baixes es farà en dos trams, com s’ha dit. D’una banda, la CASS abonarà la prestació corresponent, normalment, al cap de pocs dies que el treballador en qüestió hagi agafat l’alta -en el cas, és clar, que es tracti de situacions de relativa curta durada-, amb posterioritat la mútua complementarà l’escaient. La major o menor complexitat de la fórmula trobada s’ha deixat a banda i, en principi, totes les parts haurien donat per bo el fet de poder cobrar a tot estirar el 25 de cada mes.

Una altra cosa és el seguiment de les anomalies -els cobraments indeguts- hagudes fins ara. Tot i la tensió viscuda a la reunió, que inicialment s’havia convocat per tractar sobre la filtració de dades de les trobades, al final, malgrat els retrets, s’ha hagut d’abaixar el suflé perquè ha quedat clar que, d’una manera o altra, i poc o molt, sia per via dels sindicats o per la via que fos poc o molt molts dels membres de la comissió havien facilitat informació. El que no s’hauria tractat, en canvi, és del fet de facilitar els detalls anonimitzats dels funcionaris ‘fraudulents’.

La qüestió de les anomalies, que té especialment intrigat l’actual principal sindicat de la policia, el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), no s’hauria pràcticament tractat. Tampoc la presidència de la mútua hauria respost a la negativa de l’organització sindical d’acudir a una trobada on s’exposarien, verbalment, les dades requerides per escrit. Així les coses, i si no hi ha canvis en les maneres de procedir, tot fa pensar que la reclamació de la informació podria acabant-se vehiculant per via judicial.

-

Relacionat

El sindicat de la policia declina reunir-se amb la mútua dels funcionaris per tractar la qüestió dels fraus
Participants en una de les concentracions de funcionaris per protestar per la reforma de la Llei de la Funció Pública.

Relacionat

195 funcionaris van rebre diners indegudament estant de baixa entre el 2015 i el 2017
-

Relacionat

La comissió de la mútua planteja reduir l’aportació dels funcionaris per garantir el 100% del sou en cas de baixa
Mesa de control de la consulta promoguda, aquest dimarts, pel CFPA entre el personal del departament de policia.

Relacionat

El sindicat policial insta la comissió de la mútua de funcionaris a estendre la consulta sobre el dia de cobrament de la baixa
Votació al cos policial per saber quan prefereixen cobrar els treballadors públics de baixa

Relacionat

Tots els funcionaris que han participat a la consulta del sindicat policial volen cobrar la baixa el dia 25
Gabriel Ubach, Secretari General de USd'A i Salvador Prieto, President del CFPA

Relacionat

El sindicat de la policia amenaça de portar a la Batllia la comissió de la mútua de funcionaris

Comentaris (1)

Trending