Tots els funcionaris que han participat a la consulta del sindicat policial volen cobrar la baixa el dia 25

Sis de cada deu treballadors del departament uniformat han participat en la iniciativa promoguda pel CFPA

Votació al cos policial per saber quan prefereixen cobrar els treballadors públics de baixa
Votació al cos policial per saber quan prefereixen cobrar els treballadors públics de baixa

La totalitat de funcionaris del departament de policia que han participat al llarg del dia a la consulta organitzada pel Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d'Andorra (CFPA) han respost afirmativament a la pregunta que els demanava si volien cobrar el salari el dia 25 de cada mes en cas que estiguin de baixa.

A la iniciativa hi han participat 179 del 295 empleats públics que configuren el departament, entre els quals, la gran majoria són uniformats, però també hi ha tècnics i administratius que formen part del cos general. Tot els que han votat (poc més del 60% dels que podien participar a al consulta) s’han mostrat favorables a poder cobrar la totalitat del salari el dia 25 del mes quan estan de baixa.

El degoteig de treballadors que que han dipositat el seu vot ha estat constant al llarg de tota la jornada i, especialment, fins a primera hora de la tarda. L’urna ha estat oberta entre les 9 i les 18 hores. A causa del malestar dels darrers dies, el sindicat policial ha decidit fer aquesta votació a través de la pregunta: "Vols continuar cobrant el 100% del salari el dia 25 en cas d'estar de baixa?", a la que els funcionaris podien contestar sí o no.

Alguns dels col·lectius dels funcionaris van dir que on hi hauria hagut més actuacions fraudulentes era al cos policial. En aquest sentit, el CFPA no ho té clar i per això ha requerit a la Mútua dels funcionaris saber quants empleats públics han tingut afectacions i quants han percebut més diners dels que els corresponia en el cobrament dels seus períodes de baixa.

Comentaris

Trending