El sindicat policial insta la comissió de la mútua de funcionaris a estendre la consulta sobre el dia de cobrament de la baixa

L’organisme de control mutual té previst reunir-se properament i, entre altres coses, té previst analitzar una proposta de modificació del pagament que fa l’ens

Mesa de control de la consulta promoguda, aquest dimarts, pel CFPA entre el personal del departament de policia.
Mesa de control de la consulta promoguda, aquest dimarts, pel CFPA entre el personal del departament de policia.
El Col·lectiu de Funcionaris de Policia d’Andorra (CFPA) insta la comissió de la mútua de malaltia dels treballadors públics a “fer extensiva la consulta” que el sindicat va dur a terme aquest dimecres entre el personal del departament de policia a la resta del personal de l’administració. L’òrgan de control mutualista ha de celebrar en breu una reunió per avaluar diverses qüestions després de la polèmica suscitada arran del nou funcionament de l’ens.

El CFPA, en la petició tramesa a la presidenta de la comissió, Iolanda Font, li diu que “en cas que el percentatge més elevat sigui per conservar el model antic i continuar percebent el 100% del salari trobant-se de baixa laboral, a posar en marxa els mitjans que creieu oportuns per preservar la voluntat dels partícips” que la comissió representa.

El que sí que pretén analitzar la comissió és una proposta de modificació del pagament de la mútua i, també, avaluar si es facilita a l’esmentat CFPA tota la informació que ha demanat en relació amb els treballadors que haurien percebut de manera indeguda la prestació de baixa. El sindicat policial vol aclarir quants funcionaris i de quins departaments haurien tingut comportaments suposadament fraudulents.

Entre altres coses, la comissió de la mútua també analitzarà la disfunció haguda fa unes setmanes entre Funció Pública i la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), que afecta també de retruc l’organisme del control mutual, i que va fer que algunes desenes de funcionaris cobressin amb retard les seves remuneracions estant com estaven de baixa.

La petició del CFPA a la presidenta de la comissió de la mútua s’ha formalitzat l’endemà que 179 dels 298 treballadors que estan integrats al departament de policia -encara que alguns adscrits al cos general- acudissin a votar en la consulta promoguda pel sindicat per saber si el personal s’estimaria més continuar amb l’antic sistema que garantia el cobrament del 100% del salari, tot i estar de baixa, el dia 25 de cada mes. La totalitat dels vots emesos evidenciaven una resposta afirmativa.

 

Comentaris

Trending