La majoria dels tècnics de transport de la Creu Roja es revolten contra les acusacions de l’USd’A

La principal divisió del personal de l’organització assegura que la negociació per transformar en contractes escrits els acords laborals verbals ha estat correcta i s’ha arribat a acords

-
-
La majoria dels tècnics de transport sociosanitari de la Creu Roja Andorrana refusen de bat a bat les irregularitats que la Unió Sindical d’Andorra (USd’A) ha denunciat que s’estarien cometent en l’àmbit laboral en el marc de l’organització humanitària. A través del seu representant legal, el gros dels tècnics ha garantit que “la negociació per nosaltres mantinguda amb els responsables de Creu Roja Andorrana i amb els seus lletrats ha estat sempre molt correcta i cordial, havent-se arribat en la gran majoria dels casos a una versió escrita consensuada dels contractes laborals, que reprodueixen fidelment i respecten les condicions i drets anteriors dels treballadors”.

L’USd’A, en un comunicat que denunciava altres anomalies i suposades corrupteles el funcionament de l’ONG, posava l’accent en les presumptes coaccions i amenaces que s’estarien fent al tomb dels treballadors de la Creu Roja per tal que acceptessin noves condicions laborals en el moment de passar el contracte verbal que històricament havien tingut a un document escrit. Els tècnics en transport sanitari neguen aquesta circumstància. Almenys la majoria d’aquests professionals, que correspon a l’àrea laboral més àmplia que hi hauria a la Creu Roja, on no només hi treballen tècnics en transport però sí que són una dotzena de professionals dels quals vuit representaria el despatx d’advocats que ha tramès un comunicat refusant les acusacions fetes per l’USd’A. 

En concret, en l’esmentat comunicat s’hi diu que la majoria dels tècnics en transport sociosanitari de la institució es desmarquen “totalment del comunicat de l’USd’A i dels fets esmenats”. La majoria de tècnics ja haurien signat els seus nous contractes escrits després de negociar-los i fer diversos intercanvis amb propostes. Únicament resten pendents de consensuar algunes particularitats d’uns treballadors en concret, que es tracten separadament per la seva especificat, i que confiem que en breu també es consensuaran.” 

Jordi Fernández, Josep Pol i David Fraissinet, director, president i vicepresident de la Creu Roja Andorrana

Relacionat

La Creu Roja diu que ha aplicat la llei per convertir els contractes verbals en escrits
-

Relacionat

L’USd’A denuncia greus corrupteles i malestar a la Creu Roja 

Comentaris (3)

Trending