La Creu Roja diu que ha aplicat la llei per convertir els contractes verbals en escrits

El seu director, Jordi Fernández considera que les declaracions de l'USdA malmeten la imatge de l'entitat

Jordi Fernández, Josep Pol i David Fraissinet, director, president i vicepresident de la Creu Roja Andorrana
Jordi Fernández, Josep Pol i David Fraissinet, director, president i vicepresident de la Creu Roja Andorrana
El director de la Creu Roja andorrana, Jordi Fernández afirma que el canvi dels contractes verbals del personal que fa més anys que presta servei a l'ONG per contractes escrits es fa en aplicació de la llei. "És una cosa que han de fer totes les entitats" i explica que "és un procés que es va iniciar l'any passat fins que van arribar uns tècnics que no ho veien clar. Els vam dir que anessin a un advocat".

El fet de posar el tema en mans dels advocats "ens va donar tranquilitat perquè actuàvem dins de la legalitat", opina el director de la Creu Roja. Pels treballadors, però, el problema és que els advocats van dictaminar que la proposta de l'entitat era il·legal i que l'ONG va haver de fer marxa enrere, la qual cosa va desencadenar una caçera de bruixes que ha desembocat en un comunicat de la Unió Sindical d'Andorra (USdA). Jordi Fernández lamenta les declaracions de l'USdA que, segons ell, malmeten la imatge de l’entitat.

També ha recordat que la Creu Roja no fa transport sanitari i que efectua només el sociosanitari i que l'any passat  es van dur a terme 9.871 serveis. L'any 2008 es va signar un conveni amb el Govern mitjançant el qual aquest es feia càrrec del deute que es pogués produir. "Cap de les nostres activitats té ànim de lucre i els ingressos es reverteixen íntegrament en els mateixos serveis", ha afegit Fernández. 

En referència al contracte signat el mes de setembre passat amb Ambulàncies Carlemany, ha comentat que "disposen d'unes ambulàncies medicalitzades que nosaltres no tenim de cara als grans esdeveniments i ens aporten un servei a nivell preventiu".

 

Comentaris (8)

Trending