La Justícia decideix arxivar el cas dels abusos sexuals en què hi havia un bomber implicat

El Tribunal de Corts confirma la mesura dictada per la Batllia de manera provisional però deixa la porta oberta a que la instructora pugui practicar noves diligències sol·licitades per la denunciant

-
-
El Tribunal de Corts acaba de confirmar el sobreseïment provisional de la investigació feta en relació amb el cas d’un presumpte abús sexual que implica un agent del cos de bombers. Els fets denunciats haurien passat ara fa tretze mesos en un xalet d’Aixirivall propietat d’uns familiars del denunciat. La Batllia va decidir al febrer que amb les diligències dutes a terme n’hi havia prou per tancar el cas, almenys per ara, perquè no hi ha elements que facin pensar que realment el denunciat va dur a terme actes sexuals sobre la denunciant i sense el consentiment d’aquesta.

Cert és, però, que la pròpia magistrada Canòlic Mingorance deixa oberta la possibilitat que la instructora del cas, tot i haver decidit arxivar inicialment la investigació, la torni a obrir vista la sol·licitud de pràctica de noves diligències que hauria formulat la denunciant i alhora suposada víctima del presumpte abús sexual. La dona va denunciar els fets -suposadament succeïts del 12 de març del 2018 una setmana després- davant la policia i no va poder tenir accés ni a advocat d’ofici ni a les diligències fins molts mesos després, quan la instrucció ja estava encaminada a deixar-se sense efecte.

No va ser fins a final de febrer, quan la batlle instructora ja havia decidit tancar la investigació a no ser que apareguessin noves proves, que la suposada víctima i denunciant va interposar una querella criminal contra el presumpte abusador per poder tenir accés al contingut de la investigació policial i judicial feta. Seria arran de les múltiples anomalies i deficiències detectades que hauria presentat un recurs contra l’arxiu del cas i hauria sol·licitat la pràctica de noves indagacions.

El Tribunal de Corts, amb l’aval de la fiscalia, que considera que no només no hi ha cap element per pensar que van existir els actes sexuals sense consentiment sinó que es pot entendre que la denúncia va ser una reacció de la suposada víctima al fet que el presumpte agressor no volgués continuar la relació, determina que escau deixar la qüestió tancada a la vista dels elements que hi ha a data d’avui. També diu que en seu de recurs no es poden realitzar noves diligències però que si aquestes es plantegen davant la instructora, la Batllia les haurà de valorar i decidir si reactiva el cas.

La dona que va denunciar l’afer el 19 de març de l’any passat no ha pogut tenir accés a les diligències fins fa poques setmanes i ara estudia com poder forçar la reobertura de la instrucció

Fonts coneixedores del cas han assegurat que la denunciant, que després d’haver-se-li denegat de forma reiterada tant l’accés a les diligències com haver-se-li dilatat el fet de poder disposar d’un advocat d’ofici del qual ara ja disposaria, està analitzant acuradament la situació per mirar de plantejar la millor via possible per tal que es reobri la investigació, atès que considera que les diligències fetes no respondrien, segons la part afectada, a la voluntat d’aclarir l’afer sinó, més aviat, al de passar pàgina i fer el menor soroll possible.

El fet que l’home implicat en aquest cas sigui bomber no hauria de ser rellevant. Només agafa volada pel fet que l’intercanvi de missatges que haurien protagonitzat els dos implicats en l’afer, en gran part, el duia a terme l’home estan de servei. I vanagloriant-se d’això i de la seva condició de bomber. Fins i tot, enviant imatges i vídeos d’alt contingut eròtic o sexual. De fet, la conducta de l’agent li va valdre l’obertura d’un expedient disciplinari per part de la direcció del cos.

-

Relacionat

El bomber implicat en un cas d’abús sexual admet en seu judicial que un policia el va alertar de la denúncia
-

Relacionat

La denunciant d’una agressió sexual lamenta que deu mesos després encara no ha pogut tenir accés a les diligències del cas
-

Relacionat

Interior analitza l’actuació policial en la denúncia contra un bomber per suposat abús sexual
Perfil des del qual se li haurien fet arribar els missatges suposadament difamatoris.

Relacionat

La dona immersa en una suposada agressió sexual que hauria comès un bomber denuncia injúries rebudes per les xarxes
-

Relacionat

¿Dona despitada o excés de voracitat sexual?
Seu de la Justícia, a l\'avinguda Tarragona d\'Andorra la Vella.

Relacionat

La Batllia activa les primeres diligències per investigar el cas de la suposada agressió sexual per la qual hi ha un bomber denunciat
-

Relacionat

Investiguen un bomber per una presumpta agressió sexual a una dona

Comentaris (1)

Trending