Interior analitza l’actuació policial en la denúncia contra un bomber per suposat abús sexual

El ministre respon a les queixes de la dona denunciant que ha demanat a la direcció del cos tenir el detall de la intervenció que es va efectuar però també li recorda que la causa està judicialitzada

-
-
El ministeri d’Interior estaria analitzant internament el procediment emprat per la policia per investigar la denúncia interposada per una ciutadana contra un agent del cos de bombers per un suposat cas d’abús o agressió sexual. La dona s’hauria queixat del tracte rebut pels diversos cossos i serveis intervinents en el seu moment, el mes de març. De fet, durant la declaració efectuada davant la batlle instructora, la responsable judicial va reconèixer que la documentació facilitada per la policia estava desendreçada.

La denunciant va comunicar fa unes setmanes amb el ministeri d’Interior per queixar-se del funcionament de l’assistència jurídica gratuïta i per l’actuació policial. El titular del departament, Xavier Espot, assegura a la denunciant en una missiva tramesa fa poc que “he requerit a la direcció del cos (de policia) a fi que m’informi de totes les actuacions policials practicades” en relació al “servei de policia i el desenvolupament de les seves funcions al moment de recollir i investigar la denúncia i els complements efectuats”.

Tot i això, Espot recorda a la interessada que el cas es troba sota investigació judicial i que “serà una resolució judicial” la que “dictaminarà amb relació als fets que vau denunciar, de conformitat amb la llei”. Ja durant la declaració que va prestar la denunciant en seu judicial, tot repassant missatges que el suposat agressor hauria enviat a la presumpta víctima via aplicacions de missatgeria, la instructora demana a la denunciant sí té a l’abast un missatge concret del qual estan parlant.

La batlle instructora va reconèixer durant la declaració de la suposada víctima que el dossier policial contenia molta informació però estava desendreçada 

La dona hauria explicat, segons les fonts properes a la investigació, que aquell missatge hauria de formar part del dossier policial. I la batlle respon que molt probablement és així però que se’ls ha facilitat molta informació i “no està gaire ben endreçada” i no ha pogut trobar allò de què estaven parlant.

En relació amb les crítiques fetes per la denunciant en relació a l’assistència tècnica jurídica gratuïta, el ministre, en la seva missiva, afirma que pren “en consideració les vostres reflexions que seran degudament valorades, a fi de millorar aquest servei que garanteix el dret fonamenta a la defensa reconegut a l’article 10, apartat 2, de la Constitució del Principat d’Andorra”.

Comentaris

Trending