La fiscalia confirma la petició de set anys de presó ferma per al ‘Duque’

Un dels traficants de marihuana més coneguts dels darrers temps entre els escolars de secundària del Principat està empresonat des de fa 20 mesos

-
-
Durant el judici, ‘el Duque’ ha mostrat la seva pell de corder, el seu penediment. Quan en el marc de la denominada ‘operació Paradís’ la policia el va detenir el maig del 2017, aquest jove sense ofici ni benefici era conegut en molts dels centres d’educació secundària del Principat. Com a mínim, el seu sobrenom sonava. Si no a l’un, a l’altre. Si no havia facilitat ‘maria’ en una escola n’havia fet arribar en una altra. Sempre aparentment. La fiscalia ha confirmat aquest dijous la petició de pena que ja havia apuntat en la qualificació provisional: set anys de presó ferma.

El Tribunal de Corts ha celebrat dues maratonianes jornades de vista oral per jutjar els cinc integrants d’una suposada xarxa de tràfic de droga, essencialment marihuana i essencialment entre públic jove. Més jove en molts casos que els propis detinguts, que quan van ser arrestats -els tres primers, aquells per als quals el ministeri públic demana més pena- tenien entre 21 i 23 anys. Tan joves que en un bon nombre de casos els adquirents eren menors, circumstància que fa agreujar el cas. La conducta dels processats. Per això que el fiscal s’hagi mostrat implacable per molt que les defenses no hagin reconegut ni de bon tros tots els fets que se’ls imputaven. Sí alguns, això és clar.

I és que és indubtable, per exemple, que en un pis vinculat a dos dels principals detinguts, parella, s’hi van trobar poc més d'un quilo de marihuana que es va comissar. Fins a aquest lloc, fins a aquesta parella, hi va conduir el propi ‘Duque’. Ha estat un dels moments més emotius, més colpidors. Ja ho va explicar al seu dia l’Altaveu. Va ser el ‘Duque’ qui va delatar altres companys de viatge. Durant la vista se n’ha sabut el motiu. La seva àvia estava molt greument malalta, la policia, quan el va detenir, l’hauria advertit que se n’aniria de pet a la Comella. Però que si es portava bé, el permetrien sortir per fer una visita a l’àvia. Havia de ‘cantar’. El jove ho va fer. De ‘cantar’. Però des del 12 de maig del 2017 que és al centre penitenciari, com l’altre noi que ell va delatar i que va ser arrestat poc després.

És per al ‘Duque’ per a qui es demana la pena més alta atès que també se li imputa un delicte de blanqueig de diners. La culpa? El cotxe d’alta gamma del qual feia gala i lluïa fins i tot per les xarxes socials. Creuen els investigadors i considera la fiscalia que el vehicle l’hauria comprat gràcies als beneficis obtinguts de la droga. La defensa del noi ha negat aquest extrem, assegurant que el vehicle era de la mare i acreditant una feina de l’acusat. Si la fiscalia ha estat tant implacable -situació que han lamentat les defenses- és pel fet que es considera un dels grups més proactius en la introducció de marihuana entre escolars. 

Vindria a ser, per tant, encara no una condemna exemplar. Per ara, però, sí que una petició de mena estricta, severa, que faci pensar a altres possibles traficants. Per al ‘Duque’ set anys. Per a la resta, cinc anys, quatre anys, trenta mesos… sempre presó ferma, fet que comportaria que els encara empresonats continuïn entre reixes i d’altres hagin de tornar al centre penitenciari. Només se salvaria el processat amb menys implicació i per a qui es demanen sis mesos de reclusió condicional.

Queda en llibertat després de tres mesos d’empresonament la noia arrestada en l’operació Paradís antidroga

Relacionat

Queda en llibertat després de tres mesos d’empresonament la noia arrestada en l’operació Paradís antidroga
La xacra que temen els pares i els mestres: la marihuana \'s\'instal·la\' a les aules

Relacionat

La xacra que temen els pares i els mestres: la marihuana 's'instal·la' a les aules
Queixes veïnals van portar a detenir \'El Duque\', que va reconèixer els fets i va delatar els col·legues

Relacionat

Queixes veïnals van portar a detenir 'El Duque', que va reconèixer els fets i va delatar els col·legues
\'El Duque\' de la droga adolescent i els seus col·legues ja fan estada al centre penitenciari

Relacionat

'El Duque' de la droga adolescent i els seus col·legues ja fan estada al centre penitenciari

Comentaris

Trending