'El Duque' de la droga adolescent i els seus col·legues ja fan estada al centre penitenciari

Comentaris

\'El Duque\' de la droga adolescent i els seus col·legues ja fan estada al centre penitenciari
\'El Duque\' de la droga adolescent i els seus col·legues ja fan estada al centre penitenciari

Potser no en saben el nom, però hi ha desenes, potser algun centenar d’adolescents del país, que saben qui és ‘El Duque’. Com a mínim, saben a què es dedicava fins dijous de la setmana passada. Ara fa estada a la Comella. Però durant un temps ha estat ‘el puto amo’ del mercadeig de droga, almenys de ‘maria’, entre joves estudiants del Principat. No hi ha centre escolar de secundària on no hi hagi algú que, d’alguna manera o altra, tingui referències d’un dels tres detinguts en l’‘operació Paradís’. Sense cap mena de dubte ‘El Duque’ era el ‘rei dels camells’ per als joves consumidors de marihuana. Ben a prop li queden els altres dos arrestats, un d'ells una noia, parella d’un dels nois.

Tots tres van ingressar a la presó divendres a la nit. 21, 22 i 23 anys. Andorrans d’orígens diversos. Però fets al país. ‘El Duque’ ja conegut per la policia. Amb antecedents des dels disset anys. Poca broma. Infon respecte. Entre els menors, segur. I entre els que ja no ho són, moltes vegades també. Des de ben jovenet li ha agradat fanfarronejar. Però ara la cosa ja passava de taca d’oli. De fet, el tren de vida que portaven va ser un dels elements que va dur els investigadors de la policia a tenir clar que sí, que ‘vivien’ del que sospitaven. Del ‘negoci’ de la droga. De la marihuana. I de bona qualitat, diuen els entesos. De fet, la flaire que desprèn aquesta planta degudament preparada per vendre es deixava sentir encara aquest dilluns en dependències judicials. 

A la seu de la Justícia custodien els dos quilos de ‘maria’ comissats durant l’esclat de l’operació policial -ja degudament supervisada per una batlle- i els escorcolls posteriors. Són els dos darrers quilos que tenien en la seva possessió els detinguts. Però els investigadors calculen que els joves podien fer-se portar, en fardells, entre un i dos quilos setmanals. La comanda, vaja. Per satisfer una notable demanda. Directa i indirecta. Els especialistes i les fonts consultades donen per segur que l’anàlisi dels telèfons i altres aparells electrònics requisats durant la intervenció acabarà donant elements i dades necessàries no només per anar a buscar un reguitzell de consumidors -una part ja s’ha fet- i tocar-los el crostó. 

També creuen que conduirà a altres ‘camells’. De fet, alguns dels consultats tenen clar que ‘El Duque’ havia construït una bona xarxa de distribució, amb tot de distribuïdors que depenien d’ell. I de la seva ‘fàbrica’ encampadana. Perquè era en un pis d’Encamp on es feia la parada. Allí s’hi portava la marihuana, se’n preparaven els embolcalls -de diversos pesos entre 5 i 50 grams- i s’iniciava un primer nivell de distribució. Un segon detingut era qui, dins d’aquesta corona principal de la xarxa, s’encarregava de la venda al detall. Ho tenia fàcil. El seu domicili, segons les fonts, queda a tocar el Lycée. Allí, la ‘moguda’, és constant.

Un establiment de restauració de la zona i un aparcament que hi ha a tocar d’un altre local similar ha estat un tràfec constant durant molt temps. Però no només al Lycée coneixen ‘El Duque’. L’Altaveu ha pogut constatar com altres joves, menors, estudiants en d’altres centres educatius del país estan perfectament al cas de qui és aquest jove per a qui els experts pronostiquen un bon temps d’empresonament. L’operació policial que va conduir a la detenció dels tres noies entre les  22:46 hores de dijous i les 02:02 de divendres feia temps que es preparava. 

La investigació, que es va accelerar després que el veí d’un dels d’immobles usats pels arrestats alertés a la policia de l’oloreta que en sortia, s’havia iniciat força abans. Les proves eren tan evidents que des de les detencions fins a l’aute de processament i empresonament no van passar ni 24 hores. Al centre penitenciari no són pas desconeguts. Alguns interns amb molts més mili que no pas els ara reclusos els han rebut ‘amb els braços oberts’. Tot queda a casa.

Comentaris

Trending