Queixes veïnals van portar a detenir 'El Duque', que va reconèixer els fets i va delatar els col·legues

Comentaris

Queixes veïnals van portar a detenir \'El Duque\', que va reconèixer els fets i va delatar els col·legues
Queixes veïnals van portar a detenir \'El Duque\', que va reconèixer els fets i va delatar els col·legues

Les queixes veïnals pel trànsit continu de gent, fins i tot en hores que no hauria de ser gaire habitual, al domicili d’‘El Duque’, més el fet que en algunes d’aquestes lamentacions comunicades a la policia es posés de manifest que de l’immoble en sobreeixia una flaire accentuada i característica de fumar ‘maria’ van ser els elements determinants que van desencadenar l’‘operació Paradís’. L’admissió dels fets per part d’‘El Duque’ en sentir-se acorralat i les confessions que aquest va fer van conduir a la ‘descoberta’ del pis d’Encamp que servia de ‘fàbrica’ i magatzem i a la detenció dels altres dos joves, noi i noia, parella, ara empresonats com el suposat cervell de la trama. 

La policia considera que amb els arrestos dels tres joves, de 21, 22 i 23 anys, i especialment amb la ‘caiguda’ d’‘El Duque’, es pot donar per desarticulat un important punt de venda de marihuana al país. Els investigadors consideren que bona part del ‘negoci’ estava muntat entre adolescents en edat escolar. Tot i això, la instrucció del cas haurà d’anar aclarint aquest extrem i d’altres, segons fonts coneixedores del cas, que han assegurat que els primers consumidors proveïts pels detinguts que es van anar a buscar eren majors d’edat. Les sospites policials del subministrament de ‘maria’ a estudiants se sustenten en el fet que tots tres detinguts viuen a l’entorn del Lycée, entre la Baixada del Molí i Prada Motxilla, que és on es van practicar les detencions.

A força de queixes veïnals, asseguren fonts coneixedores del cas, agents de la policia es van acabar presentant dijous de la setmana passada a la nit al domicili on viu ‘El Duque’. El van enxampar gairebe ‘in fraganti’ i “ho va reconèixer tot”, asseguren fonts consultades properes al cas. Va explicar, per exemple, que la marihuana l’emmagatzemava en un pis d’Encamp. L’immoble resultava ser propietat dels pares de la noia que acabaria detinguda. Perquè ‘El Duque’ també va relatar als policies que el van detenir que tenia un amic amb qui compartia la tasca de la venda al detall. El noi resultava ser la parella de la noia els pares de la qual són els propietaris de l’habitatge situat en una urbanització encampadana.


El pis on s'emmagatzemava la marihuana i es preparaven els embolcalls és propietat dels pares de la noia arrestada; ella i el seu xicot neguen participar en la venda al detall


Delatats als altres dos suposats partícips en la ‘moguda’, els agents van anar a cercar-los. Vivien al carrer paral·lel al que havien trobat ‘El Duque’. Encara no havien passat tres hores i estaven tots tres arrestats. Després s’escorcollarien els tres domicilis. Els dos pisos en què vivien els uns i l’altre, i l’habitatge encampadà on no hi feia vida habitual ningú i que suposadament feien servir per confeccionar els embolcalls, les dosis, i guardar-les. El balcó era el millor refugi per evitar que s’acumulés la flaire de la ‘maria’ a l’interior. Quan els faltava producte per distribuir acudien a Encamp i agafaven més material. O això és el que manté ‘El Duque’. Els altres dos ho neguen.

La parella afirma ser conscient que participava de la comissió de quelcom prohibit. Però sols cooperant en l’emmagatzematge de la marihuana. En cap cas, afirmen, ells haurien entrat en relació directa amb consumidors. En cap cas haurien venut al detall. Les suposicions dels policies i les manifestacions d’’El Duque’ farien pensar més aviat el contrari. Però això, per exemple, és el que haurà d’anar determinant l’avenç de la investigació. I, sobretot, de l’anàlisi dels dispositius telefònics i dels ordinadors comissats (juntament amb els dos quilos de ‘maria’ i uns tres mil euros que van trobar els policies entre els tres immobles escorcollats), que podrien conduir a noves detencions, perquè l’operació resta oberta.

Les fonts consultades afirmen que no hi ha dubte que ‘El Duque’ era el cabdill de la trama si trama hi ha. I que sense tenir feina coneguda -els altres dos trampejaven amb ocupacions temporals o esporàdiques- es movia amb un nivell de vida alt i fent ostentació sense manies. Cotxe de luxe, roba variada i de marca, i tres o quatre telèfons mòbils de gama alta. Sense manies. L’acusació és per un delicte contra la salut, per tràfic de droga continuat. De moment, almenys inicialment, no se’ls va aplicar l’agreujant de cessió o venda a menors. Però a la mínima que hi hagi una prova que ho faci evident se’ls imputarà. 

Justament, el fet d’enviar-los tan ràpid a la presó és, en part, per evitar que dificultin la investigació que, dirigida per la batlle Canòlic Mingorance, es va impulsar amb les detencions. Però també pel reconeixement dels fets per part d’‘El Duque’ -les declaracions fetes en seu policial i judicial van ser molt curtes; hi havia el que hi havia- i perquè és indubtable que el producte hi era. La ‘maria’ es feia notar. Prou que ho sabien alguns veïns de la Baixada del Molí. I encara bo.

Comentaris

Trending