Vint mesos sense permís per a un dels detinguts per la pintada ‘skate’ a l’ambaixada espanyola

El Tribunal de Corts condemna el jove per un delicte menor de conducció de vehicle automòbil amb un grau d’alcoholèmia superior a 0,8 grams -de fet, va donar 2,26- amb l’agreujant que ja era reincident

Un operari netejant la pintada.
Un operari netejant la pintada. Toni Solanelles

Seguir un tractament mèdic fins a la seva desintoxicació relativa a l’alcohol i vint mesos de retirada del permís de conduir. Aquesta és, en essència, la condemna que el Tribunal de Corts ha imposat a un dels joves que van ser detinguts la matinada del 2 d’agost del 2018 després d’haver fet una pintada de reivindicació ‘skater’ a la porta de l’aparcament de l’ambaixada d’Espanya a Andorra, al carrer Prat de la Creu. Per la pintada en sí, ja van respondre els dos arrestats al seu dia. Però calia que es resolgués la conducció sota els efectes de l’alcohol.

El cas s’ha resolt ara, en primera instància, després de gairebé quatre anys d’haver succeït els fets i quan el jove, que va camí dels 30 anys, ja ha estat 18 mesos i deu dies sense carnet. Quan el jove va ser controlat en un aparcament de Santa Coloma, a l’exterior del vehicle acompanyat de l’altre noi amb el qual no hi ha dubte que van fer les pintades a la porta de la seu diplomàtica espanyola (una pintada que pretenia inscriure les inicials SDC però que més aviat semblava que digués SOC), el seu estat d’embriaguesa, a simple vista, era notable.

La negativa a reconèixer que ell era qui conduïa i atribuir a un tercer que mai va voler identificar el fet de pilotar el Fiat Panda és la clau de volta del judici. Però les gravacions, les filmacions existents i les indagacions fetes per la policia han portat tant la fiscalia, primer, com al tribunal, després, a tenir la certesa que el jove sí que conduïa

De fet, tant els responsables comunals de l’aparcament de Prat de la Creu, d’on va sortir el Fiat Panda en què viatjaven i amb el qual es van dirigir cap a una gasolinera de l’avinguda Santa Coloma, com les filmacions de les càmeres de seguretat de l’ambaixada ja advertien que els joves no anaven serens. Els seus moviments i reaccions així ho feien presagiar. I quan se’ls va controlar amb posterioritat, el jove ara condemnat va donar una taxa d’alcoholèmia de 2,26 grams d’alcohol per litre de sang, molt superior al 0,8 màxim permès per estalviar-se la detenció. Però el noi no conduïa en el moment de l’arrest i assegurava que no ho havia fet.

La negativa a reconèixer que ell era qui conduïa i atribuir a un tercer que mai va voler identificar el fet de pilotar el Fiat Panda és la clau de volta del judici. Però les gravacions, les filmacions existents i les indagacions fetes per la policia han portat tant la fiscalia, primer, com al tribunal, després, a tenir la certesa que el jove sí que conduïa. I que pel temps passat entre la compra a la gasolinera d’un paquet de cerveses i el moment en què van ser controlats i arrestats, pocs minuts després, no podia ser que hagués assolit el nivell d’alcoholèmia que presentava.

Per tant, la conclusió és que sí que va conduir anant begut, com ebris haurien fet les pintades a la porta de l’ambaixada després que trobessin un pot de pintura i un rodet en unes obres properes a la legació diplomàtica. I el Tribunal de Corts el condemna per un delicte menor de conducció de vehicle automòbil amb un grau d’alcoholèmia superior a 0,8 grams -de fet, va donar 2,26 com s’ha dit- a la pena de tres mesos d’arrest nocturn condicional qualificat a efectuar una avaluació per la Unitat de Conductes Addictives (UCA).

-

Relacionat

Els dos nois detinguts per les pintades a l’ambaixada també van fer inscripcions a Santa Coloma

Si fos necessari també se li imposa l’obligació de seguir tractament terapèutic adequat fins l’alta mèdica o durant el termini de suspensió de la condemna de quatre anys, així com la privació del permís de conduir per un termini de vint mesos als quals cal descomptar aquells divuit llargs que ja ha estat sense carnet. La pena és més greu, deixa clar el tribunal, per la reincidència de l’implicat, que ja durant el gener d’aquell 2018 havia estat condemnat per la via ràpida a causa d’una altra embriaguesa al volant.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending