Els dos nois detinguts per les pintades a l’ambaixada també van fer inscripcions a Santa Coloma

La policia els va arrestar justament a la localitat colomenca aproximadament una hora després que embrutessin la porta del garatge de l’edifici diplomàtic espanyol

-
-
Els dos joves que van ser detinguts per les pintades a la porta del garatge de l’ambaixada espanyola i en una façana interior de l’edifici adjacent, també van fer altres inscripcions en un aparcament de Santa Coloma. De fet, va ser a Santa Coloma on finalment van ser detinguts. Els fets van succeir durant la matinada de dijous i hores més tard, després de prestar declaració davant de la policia, van quedar en llibertat. Un dels dos nois nega absolutament haver pintat res malgrat que sí que anava amb l’altre xicot, que sí que hauria fet les inscripcions i s’hauria ofert a netejar-les.

En el balanç de les detencions de la setmana passada fet públic aquest dilluns pel cos de l’odre, s’hi especifica l’arrest dels dos joves, de 24 i 25 anys, que es va produir a la cinc del matí com a conseqüència del descriptiu que van facilitar els responsables de seguretat de l’ambaixada, que amb les càmeres de videovigilància que hi ha per tot el perímetre del recinte diplomàtic van captar perfectament l’acció vandàlica, perquè, al final, es va tractar d’això, d’una bretolada sense més conseqüències de dos joves que anaven beguts.

De fet, a un dels dos arrestats se’l va acusar, també, de conduir sota els efectes de l’alcohol ja que va donar positiu en la prova d’alcoholèmia. La taxa de grams d’alcohol per litre de sang era de 2,26. Tots dos van ser acusats de resistència greu i un d’ells d’injúries a l’autoritat. El seu estat d’embriaguesa els va ‘donar’ per anar més inhibits i haurien plantat cara als agents intervinents, que van haver d’actuar amb força. Si va ser proporcional la força que van usar, seria un altre objecte de debat.

Als dos arrestats se’ls va imputar resistència greu per plantar cara als agents i a un, a més, se’l va acusar de conduir sota els efectes de l’alcohol

Com a mínim un dels arrestats es va fer visitar per un metge forense que va determinar que el jove presentava erosions i altres lesions compatibles amb els cops que li haurien propinat els agents. Malgrat que els dos nois haurien debatut sobre la conveniència o no de cursar denúncia per l’actuació policial, no ha transcendit si aquesta finalment es va dur a terme. El que sí va quedar clar després dels dubtes inicials, és que la bretolada no tenia cap rerefons de caràcter polític ni similar.

I que la inscripció realitzada amb pintura que van trobar en un pot que hi havia en unes obres que s’estan fent a la mateixa vorera de l’ambaixada del Regne d’Espanya, al carrer Prat de la Creu, no eren res més que les sigles ‘SDC’, que els dos joves detinguts i altres companys usen a les xarxes socials per identificar el grup amb què fan ‘skate’, que s’anomena ‘Surf De Carrer’

El noi que hauria fet efectivament les pintades, resident italoargentí, va afirmar que no només no era conscient d’on pintava si no que, a més a més, ni tan sols sabia que aquell edifici, en referència al de la porta del garatge, fos una ambaixada. Durant força hores abans de fer les pintades i, després, de ser detinguts, els dos nois haurien estat consumint begudes alcohòliques per l’entorn del Parc Central. Cap dels dos no tenia antecedents de cap mena.

Etiquetes

Comentaris

Trending