El Tribunal de Corts dicta la continuació del judici del ‘cas BPA’ tot i l’auge de la pandèmia

Els advocats de tots els processats i de la intervinguda BPA, depenent de l’AREB, havien sol·licitat ajornar la vista fins després de les festes de Nadal esperant que la situació sanitària millori

El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia.
El judici se celebra a la Sala Magna de la Seu de la Justícia. eduard ros

La Seu de la Justícia és immune a la Covid. De fet, segons el decret governamental que permet superar les sis persones en actes de naturalesa notarial o judicial, per exemple, així ho pot semblar. I a aquest decret de mesures dictat pel Govern i que exempta la Justícia s’ha aferrat el Tribunal de Corts per dictar la continuació, dilluns, del judici de la causa general del ‘cas BPA’, després que els advocats de tots els processats i també de la intervinguda BPA, ara depenent de l’AREB, en sol·licitessin l’ajornament fins després de festes esperant que la situació sanitària millori.

El judici ha estat dues setmanes parat pels positius per Covid del president de la sala jutjadora, Enric Anglada, i també pel contagi del fiscal general, Alfons Alberca. Recuperats aquests de la malaltia, estava previst que aquest dilluns continués la vista. Aquest dijous, però, els advocats van sol·licitar que vista la situació epidemiològica, i tenint en compte, a parer seu, que la sala magna de la Seu de la Justícia, tot i les seves dimensions, no ofereix obertures ni espais per a la renovació d’aire, que era prudent aturar fins a millor situació el judici.

Segons els magistrats, la sala magna “compleix rigorosament amb les mesures de prevenció” que s’inclouen en el decret del Govern

Tranquil·lament es poden reunir a la sala entre cinquanta i seixanta persones durant cadascuna de les jornades de vista. Però com que el decret de Govern deixa fora de les limitacions restrictives els actes judicials, el Tribunal de Corts ha decidit tirar endavant. Segons els magistrats, la sala magna “compleix rigorosament amb les mesures de prevenció” que s’inclouen en el decret del Govern, i que fan referència, per exemple, a aspectes com les distàncies de seguretat.

En aquest sentit, l’aute dictat aquest divendres recull que es compleix “la distància de seguretat d’1,5 metres entre persones no convivents, disposant, a més, dita sala, d’un sistema de renovació de l’aire de manera constant i directa, lligat amb un sistema d’humificació (aire condicionat i aire calent). Endemés, a nivell d’aforament de la sala s’està per sota del 50% que preveu dita normativa”.

Tot i això, contempla el Tribunal de Corts en el seu escrit resolutiu, la sala “estima adient reduir algun dia de sessió de la vista oral d’aquest mes de desembre i concretament els dies 9 i 17, quin assenyalament respecte de tots dos dies es deixa sense efecte”. La decisió de tirar endavant amb el judici està causant força malestar entre els processats i les seves defenses, atès que consideren que el judici s’ha de tirar endavant a qualsevol preu i tot i el risc d’infecció existent.

Comentaris (5)

Trending