Tribunal de Corts avisa que el judici de BPA només s’aturarà per Covid en casos molt puntuals

La vista s’ha de reprendre dilluns vinent després que diumenge l’advocat de l’actual processada declarant comuniqués a la sala que havia resultat positiu de coronavirus

Comentaris

Els membres del tribunal, al fons, en una imatge d'arxiu.
Els membres del tribunal, al fons, en una imatge d'arxiu. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha deixat clar a les parts concernides en la causa general del ‘cas BPA’ que la vista, per Covid, només es tornarà a aturar en casos molt excepcionals. Fins al punt que el president de torn de la sala, Enric Anglada, ha afirmat que “hi ha acusats i acusats i n’hi ha que són més necessaris que altres”. L’advertiment amb valor informatiu no hauria agradat gaire ni a molts dels processats ni alguns dels advocats.

Anglada hauria fet l’explicació, que no té valor de resolució o decisió judicial perquè s’analitzarà “cas per cas” si arriba el moment, després d’anunciar que arran del positiu comunicat diumenge del lletrat de la processada que actualment està en torn de declaració el judici s’ha hagut de posposar una setmana més. Però a partir d’ara, “intentarem no haver de suspendre més perquè sinó és molt difícil, en el marc de la Covid, poder tenir una certa continuïtat”.

La vista es va celebrar a la Sala Magna.

Relacionat

Una setmana més d’ajornament per al judici de la causa general del ‘cas BPA’

El magistrat va explicar que si hi ha processats que emmalalteixen se’ls excusarà com s’ha fet altres vegades davant d’altres incidències -des d’ocupacions laborals a malalties comunes- i que en el cas dels advocats, a no ser que estiguin en torn de declaració d’algun dels seus patrocinats o que no se’ls pugui substituir, tampoc no servirà perquè s’aturi la causa encara que resulti algun lletrat més positiu. Amb tot, Anglada va recordar que molts dels juristes que participen en la causa ja han passat la malaltia.

“La presència dels acusats que no estan declarant no és imprescindible”, va recordar el president de la sala, que hi va afegir allò que “hi ha acusats i acusats i n’hi ha que són més necessaris que altres”. Entre els advocats, el representant del Govern va sol·licitar poder disposar d’una alternativa telemàtica -possibilitat que el tribunal no va descartar però tampoc no va donar per feta- i el defensor del principal processat i ex-CEO de BPA va alertar que pel dret absolut a la defensa cal veure si davant les absències eventuals és pertinent o no suspendre, per molt que el tribunal no ho vulgui fer. Va ser davant d’aquesta apreciació que Anglada va admetre que les seves paraules sols tenien valor informatiu i que arribat el moment, ja s’avaluarà cas per cas.

Comentaris

Trending