Tres mesos de presó ferma per al jove que va amenaçar la germana amb una navalla

Més enllà de la gravetat dels fets protagonitzats, i de les anotacions negatives anteriors, el noi, de 18 anys, tampoc no tenia massa on anar i, a més, seria una mena de toc d’atenció per mirar de reconduir-lo

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

El jove que la tarda-vespre de dissabte va protagonitzar un greu altercat en el domicili que compartia amb la seva germana a la Massana haurà d’estar-se tres mesos a la presó. Aquesta és la condemna ferma per la via ràpida que li ha imposat el batlle de guàrdia en el marc d’una ordenança penal. El noi, de 18 anys, ja ha passat una nit a la Comella, després que passés a disposició judicial la tarda de dilluns.

El noi va brandar una navalla semiautomàtica de més de set centímetres de fulla tot amenaçant la seva germana dissabte a la tarda enmig d’un atac de còlera que l’acabaria portant unes hores a estar ingressar al centre hospitalari, per tal de calmar-li el trastorn mental que llavors patia. És un jove amb diverses problemàtiques i força antecedents per l’edat que té, encara que com que és major d’edat des de no fa pas massa, formalment el que té són anotacions negatives.

Unes manilles.

Relacionat

El jove detingut a la Massana va amenaçar familiars seus amb un ganivet

Aquestes anotacions -d’agressions, de drogues…- van pesar a l’hora d’adoptar la decisió judicial, segons fonts properes a la Batllia, però també hauria estat més decisiu el fet de proferir una mena d’escarment a un jove que clarament va pel molt mal camí i que ni els terapeutes tenen massa clar si hi ha marge per redreçar la situació. A més, vist que ja hauria estat vivint amb els seus progenitors i la situació tampoc era bona, i ara hauria calgut dictar algun tipus de mesura d’allunyament respecte de la seva germana, amb qui convivia en el moment dels fets i a qui va amenaçar, tampoc no hi havia massa lloc on se’l pogués enviar.

Unes manilles.

Relacionat

Munta el sidral a casa i l’han d’anar a buscar al Prat del Colat abans de detenir-lo

D’entrada haurà de fer aquests tres mesos de presó pels delictes contra la llibertat (les amenaces) i contra la seguretat col·lectiva (el port d’arma il·legal). Tot en l’àmbit domèstic. Aquests tres mesos s’haurà de sotmetre evidentment als controls mèdics que pertoqui. I encara bo que després d’atrinxerar-se a la seva habitació, quan van arribar les dotacions policials amb les quals altres vegades havia tingut algunes enganxades, en aquesta ocasió no va oposar cap mena de resistència.

Comentaris (6)

Trending