El TC desestima el recurs d’empara de l’home que va intentar violar una amiga el 2017

La víctima va haver d’explicar fins a vuit vegades els fets, mentre el condemnat compleix dos anys al centre penitenciari, un dels quals condicional

Façana de la seu actual del Tribunal Constitucional.
Façana de la seu actual del Tribunal Constitucional. Toni Solanelles

Males notícies per l’home que va intentar violar una amiga l’any 2017 i que actualment està complint condemna al centre penitenciari de la Comella. El Constitucional, segons recull aquest dimecres el BOPA, ha decidit no admetre a tràmit el recurs d’empara presentat pel seu lletrat i, per tant, continua vigent la doble condemna del Tribunal de Corts, primer, i de la sala penal del Tribunal Superior de Justícia, després.

El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit no admetre a tràmit el recurs d’empara presentat per la representació processal de l’home que va intentar violar una amiga -que va haver d’explicar fins a vuit vegades els fets i que sempre va mantenir la mateixa versió- i que es troba en aquests moments complint condemna al centre penitenciari de la Comella per un període de dos anys.

El lletrat del condemnat havia presentat recurs el mes de juny passat per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció, a un procés degut, a la defensa i a obtenir una decisió fonamentada en dret, reconeguts a l’article 10 de la Constitució.

Una de les sales de vistes de la nova Seu de la Justícia.

Relacionat

Dos anys de presó per un intent de violació

El 12 de març del 2021, el Tribunal de Corts va dictar una sentència mitjançant la qual condemnava l’acusat com a autor d’un delicte major d’agressió sexual constitutiva de violació, en grau de temptativa, a una pena de 2 anys de presó, dels quals 1 de ferm i 1 de condicional, amb un termini de suspensió de la condemna de 4 anys, i a una pena complementària de prohibició de contactar amb la víctima per un període de 6 anys, així com al pagament de les despeses processals causades. En concepte de responsabilitat civil, el Tribunal de Corts el condemnava al pagament a la víctima de 3.000 €.

El lletrat de l’acusat va interposar un recurs d’apel·lació contra aquesta decisió i, el 23 de juny del 2021, la sala penal del Tribunal Superior de Justícia va dictar una sentència en què decidia desestimar aquest recurs i confirmar la sentència de la primera instància.

Sala magna de la Seu de la Justícia.

Relacionat

La víctima d’un intent de violació ha d’explicar fins a vuit vegades els fets

El processat, que va negar en tot moment els fets, s’enfrontava a una pena de tres anys de presó. Els fets es remunten a l’any 2017. La denunciant va explicar durant la vista que es van conèixer en un bar mentre ella sortia d’una relació difícil que li va provocar una addicció a l’alcohol. D’allà va sorgir una amistat. Mesos després, segons el relat de la dona, l’home va intentar abusar sexualment d’ella després d’un dinar al domicili de l’agressor, però ella va ser capaç de fugir abans que ell es descordés el pantaló.

Una imatge nocturna de la façana principal de la Seu de la Justícia.

Relacionat

El Superior confirma la sentència a un home que va intentar violar una amiga

Etiquetes

Comentaris

Trending