El Superior confirma la sentència a un home que va intentar violar una amiga

Els magistrats han desestimat el recurs presentat pel processat, especialment tenint en compte la versemblança del relat de la dona, inalterat en les fins a vuit vegades que ha hagut de declarar al llarg de quatre anys

Una imatge nocturna de la façana principal de la Seu de la Justícia.
Una imatge nocturna de la façana principal de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal Superior ha confirmat la condemna a un home a qui una amiga amb qui havia mantingut una relació molt estreta va acusar de violació. Els magistrats validen d’aquesta forma la sentència prèvia de Corts, que havia donat plena versemblança a les declaracions de la dona que, de fet, al llarg de tot el procés va haver d’explicar els fets en fins a vuit ocasions, fet que va provocar una queixa important per part d’associacions feministes. El processat haurà d’ingressar ara a la presó.

Segons es considera ara definitivament provat, l’home, que feia temps que mantenia una relació de certa confiança i amistat amb la víctima, aprofitant que es trobava a casa seva s’hi va abraonar, la va llançar al llit i va voler petonejar-la i fer-li tocaments. La intenció, es considera ara demostrat, era anar a més i agredir-la sexualment.

No va arribar a succeir perquè la dona va poder deslliurar-se. Ho va fer donant-li un cop als testicles. A partir d’això, va poder fugir del pis i presentar la denúncia que va engegar el procés judicial, ara culminat per la sentència, també condemnatòria del Superior.

Sala magna de la Seu de la Justícia.

Relacionat

La víctima d’un intent de violació ha d’explicar fins a vuit vegades els fets

Inicialment, Corts havia imposat a l’acusat una pena de dos anys de presó, dels quals un en ferm. L’home va recórrer en segona instància. El seu advocat va defensar que l’agressió sexual no havia quedat en cap moment acreditada, tot i que ja va evidenciar que no tenia gaire confiança en la possibilitat que s’acceptés aquest aspecte. Per això, va demanar que, subsidiàriament, no es considerés violació, ja que “no va arribar a abaixar-se la cremallera ni a treure el penis”.

En canvi, el Superior ha acceptat els arguments exposats des de la fiscalia. Principalment, la versemblança dels fets relatats per la víctima. Especialment va destacar el fet que la dona, al llarg dels anys, ha mantingut sempre la mateixa versió. I això malgrat que entre policia, batlles, pèrits i el mateix judici, els ha hagut d’explicar en fins a vuit ocasions. En el seu dia, aquesta dada va provocar un important enuig per part de diferents associacions feministes.

Per tant, els magistrats de la sala penal han desestimat el recurs. D’aquesta forma, l’home, que actualment es troba en llibertat, haurà d’entrar a presó. Haurà de complir l’any ferm de la condemna.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending