La víctima d’un intent de violació ha d’explicar fins a vuit vegades els fets

El fiscal posa en relleu que la versió de la dona no ha variat en cap moment per refusar el recurs contra la condemna presentat per l’advocat del processat

Sala magna de la Seu de la Justícia.
Sala magna de la Seu de la Justícia. ARXIU / SFGA

La defensa d’un home condemnat per una agressió sexual ha presentat recurs davant el Superior per demanar l’absolució del seu client, processat per haver intentat violar una dona ara fa més de quatre anys. A l’hora d’expressar el seu refús a les pretensions del lletrat, la fiscalia ha volgut posar en relleu el fet que la víctima sempre ha mantingut la mateixa versió dels fets. I això, ha remarcat, malgrat que, al llarg de tot el procediment, els ha hagut d’explicar en fins a vuit ocasions.

Els fets es remunten a març del 2021. El processat, que mantenia una relació d’amistat i confiança amb la dona l’hauria llençat sobre el llit, petonejat i tocat. Abans que la situació anés a més, ella es va poder deslliurar donant-li un cop als testicles i fugir. En el seu dia, el Tribunal de Corts el va condemnar a dos anys de presó, dels quals un ferm, per un delicte de violació en grau de temptativa. Ara, l’advocat intenta que la decisió sigui revocada pel Superior.

L’acusat hauria llançat la dona sobre el llit i l’hauria petonejat i tocat, fins que un cop als testicles va permetre la dona alliberar-se i fugir

En la vista, l’advocat ha admès que el seu representat té “una forma de comportar-se certament primària”, però ha argumentat que “sempre ha negat l’agressió” malgrat reconèixer “alguna incoherència en un primer moment davant la policia”. Per això, ha afirmat que “l’agressió no ha quedat acreditada”.

Tot i això, i conscient que l’absolució és complicada davant tot el que obra als autes, l’advocat ha volgut demanar que, en cas de condemna, no fos per violació. Al seu entendre, els fets (agafar la dona pels braços,posar-la al llit, petonejar-la i tocar-la) no es podria entendre com una violàcia, ni tan sols en grau de temptativa. “No va arribar abaixar-se la cremallera ni a treure el penis”, ha afirmat.

La fiscalia, en canvi, ha deixat clar que el tocava en aquest cas era confirmar la sentència del Tribunal de Corts. En aquest sentit, ha volgut destacar que la víctima “ho ha explicat tot fins a vuit ocasions” i “al llarg de quatre anys sempre ha explicat el mateix”. En canvi, ho ha contrastat amb els canvis de declaracions del processat davant la policia i el batlle. També ha deixat clar que l’home era plenament conscient del que feia: “no es pot dir que no té prou capacitat d’entendre que no és no”.

També ha argumentat que s’havia de parlar sense cap problema d’un delicte de violació en grau de temptativa. “O la volia matar o l’altra possibilitat és que la volgués violar. Volia alguna cosa més que un simple tocament”, ha afirmat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending