Dos anys de presó per un intent de violació

L’home condemnat haurà de complir la meitat de la condemna al centre penitenciari i no podrà apropar-se a la víctima durant 6 anys

Una de les sales de vistes de la nova Seu de la Justícia.
Una de les sales de vistes de la nova Seu de la Justícia. Toni Solanelles

L’home jutjat pel tribunal de Corts el passat gener acusat d’intentar abusar sexualment d’una dona ha estat condemnat aquest matí a 2 anys de presó, dels quals 1 serà condicional, i també haurà de complir 6 anys d’ordre d’allunyament i dur a terme un pagament de 3.000 euros a la dona afectada. El processat, que va negar en tot moments els fets, s’enfrontava a una pena de tres anys de presó. 

Els fets es remunten a l’any 2017. La denunciant va explicar durant la vista que es van conèixer en un bar mentre ella sortia d’una relació difícil que li va provocar una addicció a l’alcohol. D’allà va sorgir una amistat. Mesos després, segons el relat de la dona, l’home va intentar abusar sexualment d’ella després d’un dinar al domicili de l’agressor, però ella va ser capaç de fugir abans que ell es descordés el pantaló. En aquest sentit, cal destacar que la forense va dictaminar que les lesions que tenia la víctima podien coincidir amb el seu relat.  

La defensa va demanar l’absolució al·legant que la dona tenia problemes mentals i que el seu client en cap cas havia comès el delicte del qual se l’acusava. Finalment, Corts ha decidit declarar culpable al processat, una decisió que previsiblement serà recorreguda i arribarà al Tribunal Superior de Justícia les pròximes setmanes.  

Comentaris

Trending